INNOVACIÓ
Thursday, July 12, 2018

Comença DreamHack València, el festival d’ eSports més important d’Espanya

Una gran oportunitat per posicionar València davant inversors i empreses com a referent nacional i internacional en innovació

La novena edició de ‘DreamHack’ València el festival de eSports més important d'Espanya, congregarà a les instal·lacions de Fira València des de hui i fins al pròxim dia 15 quasi 45.000 participants, dels quals mil són jugadors professionals procedents de 20 diferents països. La regidora Sandra Gómez ha efectuat una visita d’obertura en la qual ha ressaltat la col·laboració de València Activa, dependent de l'àrea de Desenvolupament Econòmic Sostenible de l'Ajuntament de València, que estarà present a través d'un estand informatiu. Igualment ha destacat l'aposta del Govern de la Nau per este tipus d'esdeveniments «lligats al desenvolupament de l'ecosistema emprenedor, els eSports i les empreses tecnològiques de la ciutat, que projecten València com un referent internacional en innovació».

«Un any més torna el DreamHack a València, que s'està consolidant com un esdeveniment de referència a nivell nacional i internacional, com el festival de eSports més important d'Espanya. Un festival d'oci amb capacitat per congregar a més de 45.000 persones que vénen de tot el món, ja que hi ha jugadors inscrits de vint nacionalitats», ha manifestat la regidora de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic, Sandra Gómez, en la seua visita a les instal·lacions de Fira València, on hui ha començat la novena edició del DreamHack que se celebra en la nostra ciutat i que conclourà el pròxim dia 15.

«És una oportunitat que hem d'aprofitar. Per açò des de València Activa hem col·laborat enguany i volem seguir fent-ho, perquè volem referenciar a València precisament en estos nous sectors que s'estan desenvolupant dins del nostre model econòmic. El d’eSports, a més de com a espai d'oci, també s'està consolidant com un sector econòmic que genera ocupació de valor afegit», ha dit la regidora Sandra Gómez abans d'iniciar el recorregut inaugural junt al director de DreamHack València, Arturo Castelló, i el vicepresident de DreamHack, Stefan Magnusson.

«Situar a València en el mapa internacional amb festivals tan importants com este facilitarà que inversors, empreses i multinacionals posen els seus ulls en la nostra ciutat. Per açò hem volgut portar cinc startups valencianes que es dediquen als videojocs, perquè facen visibles el seu projectes i les seues iniciatives, de manera que qualsevol inversor o gran empresa que estos dies passe per ací puga conéixer-les i apostar per elles». Eixes cinc empreses amb presència en DreamHack a través de València Activa a les quals s'ha referit Sandra Gómez són: Scoutim, RarwLab, Ingame GG, Brok3nsite i Koord.

AMPLE DE BANDA DE 20 GB

Sandra Gómez ha manifestat el seu desig d’«afermar València com a seu oficial del certamen de videojocs a Espanya» i ha assenyalat que l'Ajuntament de València té interès en què este esdeveniment «es quede en la ciutat», per la qual cosa «seguirem treballant perquè DreamHack seguisca apostant per la capital valenciana».

Arturo Castelló, director del festival, ha assenyalat que «és la novena edició a València d'un festival suec que va arrancar l'any 94 i s'ha convertit en l'empresa capdavantera de eSports i Games de tot el món. DreamHack està present en set països i els seus festivals congreguen més de dos milions de persones a l'any. El de València s'ha convertit en el l festival més important d'Espanya des de fa dos anys, amb una assistència de més de 40.000 persones durant tres dies i mitjà».

Esta cita valenciana congrega «mil jugadors professionals procedents de 20 països diferents en competicions d’eSports, i repartirem més de 250.000 euros en premis», ha assegurat Castelló en relació a un festival que ocupa 30.000 metres quadrats de superfície a Fira València i que tindrà una gran repercussió mediàtica. «Va a estar retransmés en directe a través de Movistar TV i se seguirà per tot el món en més de quinze idiomes, perquè és una oportunitat de poder veure als millors jugadors del món».

També ha destacat Castelló que en esta edició «es bat el record d'Espanya en la denominada zona LAN, amb un ample de banda de 20Gb, enfront dels 8 de la passada edició».Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE

El Blog de DuarteEl Blog de Duarte