Tuesday, March 2, 2021

COMENÇA LA VACUNACIÓ DE POLICIES LOCALS I BOMBERS, JUST UN ANY DESPRÉS DE L'INICI DE LA PANDÈMIA


El regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano, ha fet memòria en roda de premsa pública, de l'actuació de Policia Local, Bombers i Protecció Civil en el primer any de pandèmia. “Fem este balanç just el dia en què comença la vacunació de bombers i policies locals de València”. ” Estos cossos comencen hui a veure la llum al final del túnel d’un any molt dur”.

Cano ha destacat el treball dels comandaments de la Policia Local i Bombers durant la pandèmia, ja que gràcies a l'optimització del personal i recursos el 90% dels seus efectius no han donat positiu en covid-19. “En concret han sigut 43 els bombers i 146 els agents que han patit el virus”.

Quant a les sancions, s'han posat a la ciutat de València 25.821 denúncies relacionades amb l'ús de la mascareta, 6.629 per no respectar el toc de queda, 32.450 per realitzar reunions amb més persones de les permeses en espais tant públics com privats. Cano ha recordat, referent a les reunions en llocs privats que “no obrir la porta a la policia no evita la sanció, perquè en este cas es denuncia mitjançant l'ordenança de contaminació acústica”.

Durant l'últim any hi ha hagut un total 1.061 detinguts a la ciutat, dels quals 170 han sigut per desobediència a agent de l'autoritat, la majoria dels quals es van produir en la primera fase de confinament absolut. Per violència de gènere s'han efectuat 325 detencions, i 99 per violència domèstica. Per a Cano estes dades denoten “la tensió que s'ha viscut en moltes llars durant esta pandèmia, i justifica l'esforç que este govern està fent en polítiques socials”.

S'ha incrementat en un 80% els servicis socials d'urgència, “una xifra que demostra la magnitud de la crisi social que estem vivint, i que encara ens queda per viure a la ciutat de València”, ha destacat el regidor.

Les peticions d'informació a través de la Sala del 092 han augmentat un 169%, i s'han recollit un total de 233.074 crides, la qual cosa suposa un increment del 7.8% respecte a l'any anterior.

Els conflictes veïnals s'han incrementat en un 82%, els relacionats amb molèsties i soroll un 62% i les reclamacions per salubritat i higiene un 12%.

Les actuacines de bombers han disminuït. Per a Cano ”Este no és un any perdut per a bombers, al contrari hem procedit a la reforma dels parcs de l'Oest, Campanar i El Saler, en breu començarem a reformar el Parc Nord i estem treballant en la reforma del Parc Central”.

Finalment el regidor ha fet una crida a tota la ciutadania a no baixar la guàrdia ara que el nombre de contagis s'està reduint, perquè “així estàvem a l'octubre i mira com hem acabat al gener”. A més ha afegit que des del àrea de Seguretat Ciutadana “estem plantejant un escenari de post-pandèmia, no de normalitat, perquè esta etapa deixarà importants ferides en la societat valenciana.”

Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE

El Blog de DuarteEl Blog de Duarte