SANITAT I SALUT
Tuesday, November 6, 2018

Comencen els tallers escolars per pervindre l’ús indegut de les TICs

En este taller participaran més de 40 Centres Educatius

S'ha iniciat l'activitat del Taller Clickeando , que tracta de previndre l'ús indegut de les Tecnologies en la població escolar del municipi i que abastarà tot el curs escolar 2018/2019. Este taller està organitzat pel Pla Municipal de Drogodependències (PMD) i la Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives (UPCCA-València) de la Regidoria de Sanitat, Salut i Esports de l’Ajuntament de València.

Maite Girau, regidora de Sanitat, Salut i Esports de l'Ajuntament de València, ha manifestat que «El Taller Clickeando pretén aprofundir en l'ús que actualment fan els xiquets i xiquetes i joves de les TIC (Tecnologies de la Informació i de la Comunicació) i en els possibles problemes derivats de la inadequada o mala utilització d'estes».

Esta activitat es posa a la disposició de tots els Centres Educatius del municipi de València per a l'alumnat de 5é i 6é d'Educació Primària i Primer Curs d'ESO. A més, està previst que l'activitat arribe a més de 40 Centres Educatius de la ciutat de València i que participen 3.300 alumnes i alumnes.

En cada taller, de dues hores de durada, es reflexiona amb els i les participants sobre els avantatges i els inconvenients de les tecnologies, com s'arriba a l'addicció, pautes per a evitar el ciber-assetjament (assetjament i maltractament en la xarxa), grooming, sexting, etc.

En els grups també es plantejaran qüestions pràctiques tals com: recomanacions en l'ús de xarxes socials, indicacions concretes per a mantindre la privacitat, consells quant a les fotos que es pugen a la xarxa i les conseqüències d'això, com a afecta l'addicció al rendiment escolar i la importància d'una correcta higiene del somni, etc.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE

El Blog de DuarteEl Blog de Duarte