Sunday, December 8, 2013

Comunicat dels grups socialista, Compromis i Esquerra Unida sobre el debat de l’estat del districte

Els grups municipals Socialista, Compromís i Esquerra Unida a l’Ajuntament de València denunciem la maniobra del govern local del PP en la convocatòria de la Junta Extraordinària per a tractar sobre la situació de cada districte.

La petició d’aquesta convocatòria per part dels i les vocals dels grups de l’oposició responia a la voluntat de tractar de manera monogràfica la realitat de cada districte i facilitar a les entitats veïnals i socials un espai per a poder manifestar les seues opinions i reivindicacions.

Dissortadament, el PP ha tirat pel dret i ha convocat una Junta Extraordinària a les 16:00 h i de manera simultània, tret de la Junta de Marítim, minvant així la possibilitat de participació ciutadana.

A més però, ha aprofitat la convocatòria de la Junta Extraordinària per convocar, sense previ avís, la Junta Ordinària del tercer trimestre. Convocada d’aquesta manera ha deixat a tota l’oposició i també a la ciutadania sense possibilitat de presentar mocions o preguntes, saltant-se un pacte en què les
Pel que fa a la participació ciutadana i la democràcia no hauria de valdre el 2X1 com ha fet el PP en aquesta ocasió. En una època on la ciutadania està reclamant més participación en les decisions dels governs, que el PP realitze aquest tipus de manaiobres demostra la seua nul•la capacitat d’entendre les demande ciutadanes.

Per a nosaltres, la participació ciutadana és molt important. Les Juntes es queden curtes i cal avançar cap a una major implicació de veïns i veïnes. El que s’ha de fer és reforçar les Juntes de Districte i convertir-les en vertaderes alcaldies de barri, on els veïns i veïnes puguen anar i plantejar tot allò que consideren convenient
Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE

El Blog de DuarteEl Blog de Duarte