INFORMACIÓ I DEFENSA DE LA CIUTADANIA
Thursday, February 8, 2018

El 010 ampliarà el seu horari a dissabtes i vesprades i inclourà missatgeria per a smartphones

Sandra Gómez ha presentat el nou contracte de prestació del servici, que duplica el seu pressupost, i inclou servici de gestió de tràmits

L'Ajuntament prepara un nou contracte per a la prestació del Servici d'Atenció Ciutadana, que fins ara funcionava com a servici d'atenció telefònica 010, i en breu funcionarà com un servici integral amb un horari més ampli i nous canals de comunicació, i que inclourà també un apartat de gestió de tràmits. Per a això, el nou contracte contempla duplicar els recursos econòmics que es destinen al servici.

“Des de l'Àrea d'Informació Ciutadana volem donar un pas més enllà en el servici que tenim contractat a hores d'ara, el servici d'atenció telefònica 010”. La regidora Sandra Gómez ha presentat les noves condicions del contracte, que ja ha sigut aprovat per la Junta de Govern Local, i que està pendent de ser publicat en el Butlletí Oficial de la Província, BOP.

El nou servici deixarà de ser un mer assistent telefònic per a convertir-se en un sistema d'informació, comunicació i gestió de tràmits integral, amb un horari més ampli. Fins ara, l'horari del 010 era de dilluns a divendres en el tram del matí; a partir de l'aprovació del nou contracte, l'horari s'ampliarà a les vesprades i al matí dels dissabtes. “Amb això podrem disposar d'un servici d'atenció molt més ampli i ajustat a les noves realitats i necessitats socials”, ha assegurat la regidora Sandra Gómez.

“Però creiem que cal donar un pas més enllà i ser més ambiciosos, i oferir un servici d'atenció ciutadana que comprenga més àrees i servicis”, ha afegit la delegada. Per això, es preveu obrir noves vies de comunicació amb la ciutadania “a través de servicis de missatgeria on line (correus electrònics), aplicacions en dispositius mòbils (com WhatsApp o Instagram), i presència en xarxes socials que permeten la resolució d'incidències i traslladar tota la informació a la pàgina web municipal”, ha explicat Gómez.

PER PRIMERA VEGADA, UN SERVICI DE GESTIÓ DE TRÀMITS

Una de les novetats del nou contracte serà que, per primera vegada, s'inclourà un servici d'atenció de gestió de tràmits i actuacions administratives. Això suposa que a través d'estos servicis d'atenció ciutadana es podran demanar, per exemple, cites prèvies, certificats de padró, gestions amb les Juntes Municipals de Districte… “L'operador o operadora podrà, des del seu lloc de treball, tramitar la majoria de les actuacions que actualment realitzen els veïns i veïnes en línia”, ha explicat Gómez.

Tot això exigeix un esforç pressupostari que permeta atendre les noves exigències. El contracte de prestació del servici 010 actualment en vigor disposa d'un pressupost de 198.000 euros que, en paraules de la delegada, “no permetia atendre a la realitat de la ciutat”. El nou contracte quasi duplica els recursos disponibles, concretament preveu una partida de 360.000 euros anuals, “el que creiem que ens permetrà oferir un bon servici no sols de millora de l'anterior sistema d'atenció telefònica, sinó que obri noves línies de comunicació”. El nou contracte tindrà una duració prevista de dos anys prorrogables.

Sandra Gómez ha recordat que el servici 010 portava funcionant 15 anys, i ha destacat que en este temps “ha oferit resultats positius”. De fet, només en el passat exercici, 2017, es van rebre 356.000 telefonades, de les que més de 271.000 van ser ateses positivament.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE

El Blog de DuarteEl Blog de Duarte