URBANISME
Wednesday, June 27, 2018

El 98% del Parc Central estarà conclòs a la fi del mes de juliol

Quedarà pendent la programació de les obres en la parcel·la que fins al passat mes d'abril ocupava un concessionari d'automòbils.

El regidor d'Urbanisme, Vicent Sarrià, acompanyat pel director general de la Societat Parc Central, Salvador Martínez, ha realitzat este matí una visita al Parc Central durant la qual ha informat que el 98% dels treballs estarà conclòs a la fi del mes de juliol i quedarà pendent únicament la parcel·la de 1.400 metres que fins al passat mes d'abril encara ocupava un concessionari d'automòbils. A partir d'eixe moment l'obertura quedarà condicionada als preceptius informes dels servicis municipals previs a la recepció «d’un enorme parc central per a tota la ciutat».

«Com es pot comprovar el 98% de la superfície d'esta fase del Parc Central està executada, amb les espècies vegetals plantades, mentre que la conclusió de la urbanització perimetral, així com la rehabilitació estructural de les naus, que a posteriori tindran la seua habilitació per als usos que s'han definit, estarà completada a la fi del mes de juliol», ha assegurat este matí el regidor responsable de l'Àrea de Desenvolupament Urbà, Vicent Sarrià, en concloure la visita a les obres del que «serà un enorme parc central per al gaudi de tota la ciutat», en paraules de Sarrià, que ha estat acompanyat en este recorregut per Salvador Martínez, director general de la Societat València Parc Central.

Després de tenir completat eixe 98% d'un parc que té de superfície urbanitzada 110.000 metres quadrats, dels quals 80.000 corresponen a parc, «l'obertura quedarà condicionada als informes preceptius dels servicis municipals per a la seua posterior recepció. En tot cas la previsió des de la Regidoria d'Urbanisme i des de la Societat Parc Central és programar a partir de setembre una sèrie de visites per als veïns interessats i per a les gent que vullga conèixer com ha quedat este magnífic parc, independentment de la recepció formal que es faça per part de l'Ajuntament».

Sarrià ha assenyalat que el desenvolupament dels treballs està sent conforme «amb la programació d'obres que es va fer a l'inici de l'any amb una ampliació del termini per al subministrament de determinats materials que era imprescindible substituir, i que va suposar que es concedirà una pròrroga del termini d'obres a la UTE contractista que es va fixar a la fi del mes de juliol».

El 2% de l'àmbit del parc que quedarà pendent, i que suposa una superfície d'aproximadament 1.400 metres quadrats, «que en tot cas no compromet l'obertura del Parc una vegada recepcionat pels serveis municipals», com ha puntualitzat Sarrià, són els terrenys que ocupava un concessionari d'automòbils. «Quan es va fer la programació a l'inici de l'any no estava clar quan el jutge ens anava a autoritzar l'ocupació i anàvem a tindre la disponibilitat del sòl després dels pleits que havíem mantingut. Afortunadament, a la fi d'abril es va produir eixa autorització que ens va permetre prendre possessió, i a partir d'ací estem pendents que l’UTE constructora ens facilite la programació per a la terminació d'eixa part mínima de parc, que s’executarà en el moment tinguem el pla d'obra».

El director general de la Societat Parc Central, Salvador Martínez, ha explicat les intervencions que ja s'estan duent a terme en esta part ocupada fins al 17 d'abril pel concessionari d'automòbils, «des del mateix moment en què es va produir el pronunciament judicial, vam poder entrar a veure què trobàvem i començar a realitzar els primers treballs». En esta part del Parc Central està previst situar un espai de joc d'arena per als xiquets, una vegada descontaminada, així com l'entrada per el carrer Doctor Domagck. Martínez ha recordat que el Parc Central no comptarà amb cap construcció que no estiguera ja anteriorment.

A més de les diferents naus destinades a usos culturals, Universitat Popular, Fundació Esportiva Municipal, educació o servicis socials, els molls es destinaran a servicis del propi parc, servicis de la regidoria de Parcs i Jardins o atenció dels visitants. S'ha insistit que serà un parc de ciutat, un parc central, «encara que el Govern de la Nau ha volgut que tinga algunes dotacions de barri. Anem a tindre un enorme Parc Central per al gaudi de tota la ciutat. Òbviament els qui més ho gaudiran seran els qui estan en el seu entorn, que són el barri de Malilla i el de Russafa, però cal recordar que és un parc d'àmbit de ciutat, per a tots els ciutadans i ciutadanes», ha recordat el regidor Vicent Sarrià. Igualment ha assenyalat que «s'han introduït modificacions en l'àmbit de Malilla per a garantir la connectivitat del parc amb el barri a través del viaducte. Fins i tot s'ha inclòs una zona de socialització de gossos en una de les parcel·les que posteriorment serà urbanitzable i formarà part d'una de les dues edificacions que des de Federico García Lorca obriran el parc».

Tant Sarrià com Martínez s'han referit a la zona no inclosa en la superfície computable de Parc Central, i que està ubicada entre el límit del parc i el ferrocarril. Una zona reservada «per a la important part que resta, i que és el Canal d'Accés i el soterrament de les vies». Es tracta d'un espai necessari perquè ADIF puga dur a terme els treballs necessaris per al soterrament de les vies, la construcció del Canal d'Accés i l'operació de remodelació ferroviària».

També s'ha informat en la visita del sistema de tancament del Parc Central, que permetrà que puguen coexistir diferents horaris per a la zona de parc pròpiament dita i per a les diferents naus d'ús públic cultural, esportiu, educatiu o social, que podran romandre obertes quan la resta del parc ja està tancat al públic.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE

El Blog de DuarteEl Blog de Duarte