Monday, August 29, 2022

El Cicle Integral de l'Aigua finalitza la nova xarxa de sanejament a Castellar-Oliveral amb una inversió de 3,6 milions d'euros

Elisa Valía: “La intervenció s'ha prioritzat per l'alt benefici mediambiental que suposa desconnectar els abocaments dels habitatges disseminats”

La regidoria del Cicle Integral de l'Aigua a l'Ajuntament de València ha realitzat una important inversió de 3,6 milions d'euros per a dotar d'una xarxa de sanejament als nuclis d'habitatges disseminats situats al voltant del centre urbà del poble Castellar-Oliveral.

Les obres s'han realitzat en dues grans fases, ambdues ja finalitzades, i que compleixen amb l'objectiu de desconnectar els abocaments d'aquests habitatges disseminats que anaven a parar a l'Albufera a través de les séquies sense cap mena de depuració. Amb la intervenció integral se li dona solució a aquest problema ambiental.

La regidora Elisa Valía ha explicat que l'Ajuntament de València “no tenia obligació de fer aquests treballs atés que les cases estan situades en sòl no urbanitzable, però moltes d'elles estan ja consolidades i no se'ls va requerir en el moment de la construcció que disposaren d'un sistema propi de depuració. Ara els beneficis mediambientals per a l'entorn i per a l'Albufera són enormes i hem volgut prioritzar aquesta actuació”. De manera que “és una inversió que mereixia molt la pena”, ha aclarit Valía.

En la primera fase, amb un pressupost de prop de 2 milions d'euros, les obres es van concentrar en el nord de Castellar-Oliveral i es va dotar de xarxa de sanejament als habitatges situats a l'entorn de l'avinguda Ruiz i Menges i Camí de Rivas mitjançant un sistema de buit. A més, es va construir una estació de bombament.

En la segona fase d'aquesta intervenció s'ha posat el focus en les zones est, Tremolar, i sud, Alter i carretera de la Font de la Masià. El pressupost ha sigut de 1,6 milions d'euros.

“Gràcies a aquests treballs estratègics s'ha dut a terme una intervenció de gran importància i altament beneficiosa per a la ciutadania, ja que aquests veïns i veïnes compten ara amb un sistema de sanejament, però també són molt importants els avantatges per al medi ambient en recollir les aigües residuals i conduir-les a la depuradora”, ha conclòs Valía.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE

El Blog de DuarteEl Blog de Duarte