Thursday, April 16, 2020

EL CONSUM D'AIGUA PER SETMANA SANTA AUGMENTA UN 26 PER CENT RESPECTE AL DE 2019

Elisa Valía agraix a la ciutadania el compliment del decret d'Alarma perquè “és una mostra de solidaritat i responsabilitat”

El consum d'aigua en les llars de la ciutat s'ha convertit en un indicador sobre el compliment que els valencians i valencianes estan fent de l'Estat d'Alarma i les mesures de confinament decretades per a frenar la crisi sanitària per la COVID-19. Així ho explica la regidora del Cicle Integral de l'Aigua, Elisa Valía, qui ha volgut “agrair” a la ciutadania el seguiment d'estes mesures ja que, en la seua opinió, són “una mostra de la responsabilitat i solidaritat” de la ciutadania.

En este sentit, Valía ha explicat que les dades recopilades per EMIVASA reflecteixen que el consum d'aigua en les llars de l'àrea metropolitana de València “va augmentar un 26 per cent” en els dies de Setmana Santa, respecte a les dades de l'any 2019. “Les dades ens confirmen que s'està complint el confinament”, ha remarcat. L’edil ha aconsellat el consum d'aigua de l'aixeta perquè “és molt més barata que l'embotellada i a més a casa, amb el que no hi ha necessitat d'anar a comprar-la i transportar-la i reduix el consum de plàstics d'un sol ús”.

Així mateix, ha explicat que esta reducció de moviments també s'observa comparant les dades de consum d'aigua que comprén la setmana de falles de 2020 amb la de 2019. A partir del 14 de març d'este any comparat amb l'anterior s'observa que es produix una baixada d'un 10 per cent, a conseqüència de la suspensió de les festes josefines i la conseqüent reducció de visitants i d'activitat.

“La ciutadania està duent a terme un gran esforç per a complir les mesures de confinament, però sabem que és la manera d'eixir d'esta situació com més prompte millor”, ha ressaltat Valía, qui ha llançat un missatge “d’agraïment i esperança” al afirmar que “juntes i junts ho aconseguirem”.

Elisa Valía també ha volgut agrair a la ciutadania el gest d'eixir a aplaudir als balcons a tots els professionals sanitaris i altres àmbits, com són els professionals de sectors de la mobilitat, la producció, distribució i venda d'aliments. A més, ha recordat que l'anàlisi sobre el consum d'aigua a les 20 hores revela una baixada del consum que coincidix amb el moment en el qual s'ix al balcó. Posteriorment, es produix una pujada que coincidix amb la volta a la rutines familiars.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE

El Blog de DuarteEl Blog de Duarte