Friday, January 28, 2022

El mural en homenatge a l'actriu Lola Gaos arriba al Teatre El Musical

L'objectiu és donar visibilitat a aquesta actriu valenciana

El mural mòbil obra de les artistes grafiteres Barbiturkills i La Galleta María, en homenatge a l'actriu Lola Gaos, està instal·lat des d'aquest divendres al vestíbul del Teatre El Musical. A més del TEM, diversos espais escènics de la ciutat acolliran durant aquest any aquesta obra artística de grans dimensions i amb forma de cub. Es tracta, amb aquesta acció, de donar visibilitat a aquesta actriu i activista valenciana, considerada com “l'eterna secundària” del cine espanyol.
Aquest any, l'Ajuntament de València commemora el centenari del naixement de Lola Gaos, nascuda a València el 1921, en el marc de les nombroses activitats programades per a l'Any Berlanga. Així, el mural va ser presentat durant l'acte central dels actes en homenatge a aquesta actriu valenciana, el 2 de desembre passat al Jardí Botànic i ara es disposa a itinerar per diferents espais artístics de la ciutat. El mural és obra de les artistes valencianes Bárbara Sebastián, Barbiturikills, i Galleta María, llicenciades en Belles Arts per la UPV. A la presentació del mural al TEM ha acudit la regidora d'Acció Cultural de l'Ajuntament de València, Maite Ibáñez, i la Comissionada Municipal per l'Any Berlanga, Teresa Cebrián, així com la grafitera i dissenyadora gràfica, Barbiturikills, que ha destacat pels seus treballs de caràcter urbà.
La regidora d'Acció Cultural, Maite Ibáñez, ha posat en valor “l'extensa filmografia” de Lola Gaos, recordant que “es va convertir en actriu de repartiment de prestigi en pel·lícules imprescindibles de la història del cinema espanyol, dirigides per grans directors de cinema com Luis García Berlanga (El verdugo, Esa pareja feliz), Luis Buñuel, José María Forqué, Jaume d'Armiñán o Juan Antonio Bardem, sense oblidar els seus inicis al teatre”. Sens dubte, “aquesta efemèride suposa una oportunitat per recordar la seua vida, trajectòria i filmografia”.
Per part seua, la Comissionada de l'Ajuntament de València per a l'Any Berlanga, Teresa Cebrián, ha destacat que “aquest mural permetrà mantenir viu el record de l'actriu i prolongar l'homenatge que, amb motiu del seu centenari, se li va rendir el mes passat de desembre”. Ha afegit que "era molt important que Lola Gaos estigués present, d'alguna manera, en un espai escènic de la ciutat i ha agraït a Maite Ibáñez i al coordinador artístic del TEM, Juanma Artigot, la seua implicació en l'homenatge a esta actriu valenciana".Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE

El Blog de DuarteEl Blog de Duarte