URBANISME
Wednesday, July 18, 2018

El Pla Especial de Protecció de Ciutat Vella protegix l’ús residencial de més de 2.250 edificis

Sarrià destaca que, mentre es redacta i tramita el pla, s'ha declarat una suspensió de llicències dirigida a vivendes turístiques i hotels

El Pla Especial de Protecció (PEP) de Ciutat Vella protegix més de 2.250 immobles que configuren l'àrea de predominança residencial en què «no és admissible la compatibilitat de l'ús hoteler amb l'ús residencial. En cap d'ells s'admet l'ús de vivenda turisticoprofessional». Així ho ha explicat el regidor de Desenvolupament Urbà Sostenible, Vicent Sarrià, qui demà mantindrà una sessió informativa dirigida als veïns i veïnes, a les 19 hores, en el Museu de la Ciutat (plaça de l’Arquebisbe, 3) per presentar-los el document que actualment es troba en fase d'exposició pública. Sarrià ha destacat que es tracta del primer pla que ha comptat amb tallers de participació activa en què han intervingut els col·lectius del districte.

«Entre la quantitat de reptes als quals el PEP de Ciutat Vella havia de donar resposta, un dels més importants era mantenir el teixit residencial i recuperar població, limitant la terciarització del districte i contenint l'avanç dels apartaments turístics», ha ressaltat Sarrià, qui ha explicat que mentre es redacta i tramita el pla, «es va declarar una suspensió de llicències que va frenar en sec les noves sol·licituds, i que es mantindrà fins a l'aprovació definitiva del pla».

A més, ha incidit que el PEP «ha donat resposta protegint l'ús residencial de la major part dels edificis en el barri del Carme, i la major part del Pilar (Velluters), Mercat i Seu Xerea». En esta línia, ha recordat que amb el planejament vigent, «qualsevol edifici residencial era susceptible de convertir-se en un hotel o en apartaments turístics». «En canvi -ha continuat-, el PEP elimina eixa compatibilitat urbanística, excepte en la zona de Sant Francesc, prohibint la seua implantació i assegurant així el manteniment de l'ús actual i, amb açò, de la població del centre històric».

ELS EDIFICIS SINGULARS NO PODRAN SER APARTAMENTS TURÍSTICS

Sarrià ha puntualitzat que excepcionalment en edificis de tipologia no residencial, palatina, casa senyorial o singular, «encara que s'ha mantingut l'ús residencial, es contempla que puguen dedicar-se a l'ús comercial, d'oficines o hoteler, però mai a apartaments, i sempre amb autorització de la Comissió Municipal de Patrimoni».

Finalment, el regidor ha remarcat que per «aconseguir l'objectiu de protegir l'ús residencial i recuperar població és necessari que des d'Activitats s'intensifique la labor de control i inspecció dels apartaments turístics per detectar situacions il·legals». «Este treball, que no depén del planejament del PEP, és vital per a la convivència en el districte», ha conclòs.
Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE

El Blog de DuarteEl Blog de Duarte