INFORMACIÓ I DEFENSA DE LA CIUTADANIA
Monday, August 6, 2018

El servici d’atenció 010 ampliarà l’horari i atendrà a través de xarxes socials i missatgeria instantània

El nou servici deixarà de ser només un assistent telefònic per convertir-se en un sistema d'informació, comunicació i gestió de tràmits integral

L'Ajuntament ha adjudicat el nou contracte per a la prestació del Servici d'Atenció Ciutadana, a través del 010, el qual comptarà amb un horari ampliat des de les 8.30 fins a les 18.30 hores, de dilluns a divendres, i des de les 9 fins a les 14 hores, dissabtes, així com nous canals de comunicació. Així ho ha explicat la regidora d'Informació i Defensa de la Ciutadania, Sandra Gómez, qui ha destacat que s'han ampliat els recursos econòmics per millorar l'atenció que presta este servici.

Gómez ha precisat que el nou contracte té un pressupost de 360.000 euros, 162.000 euros més que l'anterior. Entre les millores del servici es troba la implementació de l'atenció a través de la missatgeria electrònica i les xarxes socials. «El nostre objectiu és aconseguir els nivells de resposta que els ciutadans requerixen i adaptar el servici a les seues necessitats».

L'edil ha explicat que les telefonades ciutadanes es resoldran segons tres nivells de resposta. El primer nivell abasta aquelles demandes que no requerixen un coneixement especialitzat i en estos casos es contestarà directament a la persona interessada. En el segon nivell, s'obtindrà la resposta a través del departament corresponent i posteriorment s'informarà l'usuari. El tercer nivell engloba sol·licituds d'especial dificultat, per la qual cosa es prendrà nota tant de la consulta com del telèfon de qui la fa, s'estudiarà la qüestió en col·laboració amb els servicis municipals i es traslladarà a l'usuari.

A través del 010 es podran demanar cites prèvies, certificats de padró o gestions amb les juntes municipals de districte, entre altres temes. Sandra Gómez ha assenyalat que «el nou servici deixarà de ser només un assistent telefònic per convertir-se en un sistema d'informació, comunicació i gestió de tràmits integral». Si fins ara l'horari del 010 era de dilluns a divendres en el tram del matí, a partir de l'aprovació del nou contracte, s'ampliarà a les vesprades i al matí dels dissabtes. A més, disposarà de noves vies de comunicació amb la ciutadania a través de servicis de missatgeria en línia (correus electrònics), aplicacions en dispositius mòbils (WhatsApp o Instagram) i xarxes socials, la qual cosa «permetrà la resolució d'incidències i traslladar tota la informació a la pàgina web municipal».

Al llarg del 2017, el 010 va registrar 356.024 telefonades. D'estes, es van analitzar un total de 72.000, de les quals la majoria estaven relacionades amb: neteja (62.000), poda (3.500), desinfecció (2.322), deficiències en la via pública (1.633) i incidències amb l'app de l'Ajuntament (1.500). Els pics d'atencions es donen amb motiu de les Falles, la Gran Fira o la renovació de bons de l'EMT. «Gràcies a este nou contracte es reforçaran els augments localitzats de telefonades», ha conclòs la regidora.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE

El Blog de DuarteEl Blog de Duarte