Monday, March 23, 2020

EL SERVICI DE SANITAT ELABORA UN PLA DE DESINFECCIÓ PER A ZONES DE MÀXIMA AFLUÈNCIA

segons

El servici de Sanitat de l'Ajuntament, a través de l'empresa Lokímica, està elaborant un pla d'acció de desinfecció general per a les zones de màxima afluència de la ciutat, com són els entorns dels mercats municipals i supermercats, centres de salut i altres àrees susceptibles. Este pla es presentarà a la Unitat Militar d’Emergències (UME) per a, en coordinació amb este organisme i amb els servicis de neteja de la via pública, elaborar un pla exhaustiu de desinfecció de tota la ciutat on s’arrepleguen tots els punts calents que, per afluència, continuen suposant un risc potencial de possibles contagis.

A més, el servici de Sanitat ha elaborat un protocol de salut i higiene col·lectiva per al complex esportiu-cultural Petxina, que s'ha habilitat per acollir a persones sense llar durant la crisi sanitària. Este protocol s'estendrà, amb les degudes adaptacions segons les funcions assumides per cada centre municipal, a altres poliesportius habilitats per la Fundació Esportiva Municipal, en resposta a la necessitat d'acollir persones sense llar de la ciutat de València i d'oferir servicis bàsics d'higiene personal. Els poliesportius del Cabanyal-Canyamelar, El Carme i Benicalap també s'han habilitat per oferir servici de dutxa, banys i higiene personal a les persones sense llar.

Emiliano Garcia, regidor de Salut, ha informat que, entre altres mesures, a la Petxina “es prendrà la temperatura dos vegades al dia a les persones allotjades, es reforçarà la seua higiene personal, s'intensificaran les tasques de neteja i s'organitzaran diferents torns de menjar i banys amb la finalitat de limitar al màxim el contacte entre persones. A més, ha afegit, “s'han habilitat quatre habitacions per a poder aïllar possibles positius de COVID-19 i impedir així la propagació del virus, i es farà seguiment mèdic a les persones que presenten algun símptoma”.

La regidora d'Esports i responsable de les instal·lacions esportives municipals, ha valorat l'elaboració d’estos protocols com “de vital importància per al funcionament i la seguretat d'estos centres durant este període en què estaran donant refugi i servicis bàsics a les persones més necessitades de la ciutat”.

D’altra banda, el servici de Sanitat està organitzant xarrades de prevenció per a les persones acollides, que seran impartides per personal mèdic municipal. L'objectiu d'estes xarrades és, en paraules d'Emiliano García, “proporcionar informació bàsica als usuaris perquè siguen conscients de la importància de mantindre la seua higiene personal, la distància social i altres normes a seguir per detindre l'expansió del virus i garantir un entorn saludable en estos centres”. García també ha volgut agrair “l'encomiable labor que s'està duent a terme el personal del servici de Sanitat i altres àrees de l'Ajuntament, el qual està treballant a contrarellotge i sobre el terreny per garantir la salut d’aquells que més ho necessiten”.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE

El Blog de DuarteEl Blog de Duarte