27/09/2022
Tuesday, September 27, 2022

La Fundació Esportiva Municipal introdueix la figura pionera del responsable de Joc Net en els Jocs Esportius

Javier Mateo: “Vetlarà per els valors del respecte, la solidari-tat, educació i esportivitat que es promouen en el programa Tria aqueixos Cinc”.

La Fundació Esportiva Municipal incorpora per a la temporada de Jocs Esportius 2022/23 la figura pionera del responsable de Joc Net. Aquesta persona rebrà una formació especialitzada mitjançant una xarrada informativa en línia, que tindrà una duració màxima de dues hores i que es podrà cursar en diferents dates entre els mesos de novembre a gener perquè hi haja més oportunitats de realitzar-la. Aquesta figura és una novetat dins de la prevenció de conductes antiesportives en l'esport base.

El regidor d'Esports de l'Ajuntament de València, Javier Mateo, ha destacat la im-portància d'introduir aquest nou protagonista en els Jocs Esportius. “La Fundació Esportiva Municipal de València una vegada més és pionera en iniciatives per al foment de l'esport base. En aquesta ocasió, en la temporada 2022-23 s'inclou la figura pionera del responsable de Joc Net: una figura que vetlarà perquè en l'entorn eduque-esportiu en el qual es disputen els Jocs Esportius a la ciutat siguen concordes als valors del respecte, la solidaritat, la companyonia, educació i esportivitat que es promouen en el programa Tria aqueixos Cinc”.

Les entitats que no designen a un responsable de joc net per a aquesta temporada no podran participar en aquesta. Així mateix, els entrenadors hauran de valorar ‘el joc net’ de les trobades; l'actitud de l'equip contrari com de l'àrbitre. Els equips participants presentaran un entrenador amb titulació esportiva oficial que haurà d'inscriure's en la fulla d'equips i ser presents dirigint a l'equip durant tots els partits que se celebren en la temporada.

INSCRIPCIÓ ALS JOCS ESPORTIUS

La inscripció als Jocs Esportius 2022-2023 es va obrir el passat 19 i estarà habilitat fins al pròxim 14 d'octubre a les 20 hores. En les modalitats de caràcter individual i altres esports l’inici de campionat dels quals no estiga fixat per al 22 d’octubre, es realitzaran les inscripcions almenys 20 dies abans de l’inici de la competició.
Enguany s’ha avançat la data respecte a les últimes edicions, coincidint amb l’inici de les inscripcions de les Escoles Esportives. La inscripció dels Jocs Esportius Municipals es realitzarà per en la pàgina web del OA FDM: www.juegos.deportevalencia.com.
A més, podrà autoritzar-se la participació d’equips de fora de València d’una distància pròxima, prèvia consulta a la federació esportiva corresponent i a la Conselleria, en funció de la disponibilitat de recursos i sempre que no interferisca en el normal desenvolupament de la competició esportiva municipal de València.

La participació podrà ser mixta en qualsevol de les categories sempre que els parti-cipants tinguen l’edat corresponent. En general, benjamí/aleví no hi haurà classificacions i els partits seran sempre amistosos. Excepcionalment, en alevins, alguns esports organitzaran classificacions, reflectint-se aquesta normativa en les bases de competició. Mentre que la categoria prebenjamí només podrà participar en la disciplina de multiesport.

L’inici dels campionats o jornades està previst entre el 28 d’octubre i el 5 de novembre de 2022. L’oferta esportiva programada per a aquest curs, en els nivells de competició únic i de promoció és la següent: esports que s’organitzen mitjançant lliga regular: bàsquet, handbol, hoquei, futbol sala, voleibol i rugbi; mentre que els esports que s’organitzen per calendari de jornades són: escacs, bàdminton, esgrima, atletisme, multiesport (Mini Olimpíades). Encara que aquest llistat podria ampliar-se en funció de l’oportunitat esportiva justificada.

Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE

El Blog de DuarteEl Blog de Duarte