CICLE INTEGRAL DE L'AIGUA
Tuesday, June 5, 2018

La neteja del llit del Túria en el tram de Natzaret millorarà la qualitat de vida del barri

Vicent Sarrià ha presentat el projecte als responsables veïnals de la zona


La regeneració ambiental de l'últim tram de l'antic llit del riu Túria, al costat de Natzaret, «resoldrà un problema històric d’esta zona de la ciutat». A finals d’any, en concloure el tractament de bioremediació desenvolupat per eliminar, amb microorganismes (bacteris), els sediments acumulats en este espai, «l’Ajuntament acabarà amb les olors generats per la fermentació dels fangs acumulats».

Així ho ha explicat hui el regidor del Cicle Integral de l’Aigua, Vicent Sarrià, als responsables veïnals de l’esmentat barri, en acostar-se junts fins al lloc on començaren els treballs de regeneració ara fa deu dies.

«Any rere any, l'últim tram de l'antic llit del Túria durant l'estiu viu episodis de mals olors producte de la fermentació dels fangs dipositats durant dècades en el seu fons. Per això, hem iniciat el tractament que permetrà, a través d'uns bacteris que van consumint la matèria orgànica tant en l'aigua com en els llots dels fons i que durarà al voltant de sis mesos, resoldre un problema històric de Natzaret i retornar a l'antic llit una condició de llit quasi natural», ha aclarit el regidor, qui ha volgut que el veïnat «conega de primera mà els detalls dels tractaments i fins i tot deu dies després ja s'aprecia certa millora en la qualitat de l'aigua visualment».

«Estem davant d’un tractament que dura sis mesos i cap a final d'any podrem avaluar el resultat final», ha afirmat Vicent Sarrià en recordar que és la fundació de l'empresa subministradora d'aigua de València l’encarregada de la regeneració ambiental d’este tram de l'antic llit del riu Túria, comprés entre la Ciutat de les Arts i les Ciències i el pont de les Drassanes, segons un conveni de col·laboració signat amb l'esmentada empresa (Global Omnium).

Amb este acord, «l’Ajuntament pretén dignificar i recuperar eixe tram del riu per a ús de la ciutadania». Pel que fa a la tècnica desenvolupada, la iniciativa contempla diferents fases: un reconeixement hidromorfològic d'esta part de l'antic llit del Túria, una caracterització fisicoquímica de la massa d'aigua, dels sediments i, finalment, la realització del tractament. Posteriorment, es realitzaran tres campanyes de mostreig complet d'aigües i sediments, al cap de 3 mesos, de 4,5 mesos i de sis mesos.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE

El Blog de DuarteEl Blog de Duarte