Monday, September 12, 2022

La Policia Local de València intensifica el control de les terrasses després d'imposar 483 denúncies en dos mesos

El regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano defensa estes actuacions “per a promoure una millor convivència a la ciutat”

La Policia Local de València mantindrà les seues inspeccions sobre les terrasses a la ciutat. En just dos mesos, ha realitzat un total de 2.130 inspeccions de les quals una quarta part ha acabat en sanció. “L'elevat nombre de sancions que ha imposat la Policia Local de València evidencia la necessitat de realitzar estes inspeccions”, ha manifestat el regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano, qui ha defensat estes actuacions davant “l'incompliment que es produix per part d'alguns establiments que de vegades alteren la convivència a la ciutat”.La major part de les denúncies s'ha produït al Districte Marítim, en el qual es van inspeccionar 454 terrasses, de les quals 360 van acabar amb sanció. La Policia Local supervisa si els establiments compten amb llicències, excedixen l'ocupació de la via pública que tenen autoritzada o no presenten la cartelleria necessària, entre altres conceptes.

Segons les dades que es deduixen de les actuacions, l'excés d'ocupació de la via pública és un dels incompliments que més molèsties produix entre veïns, però també entre comerciants de la ciutat. Una quarta part de les sancions que ha imposat la Policia Local de València en les seues inspeccions a terrasses ha sigut per este concepte, al voltant d'un centenar de sancions. “És important que vetlem pel compliment de la normativa en una qüestió tan sensible com les terrasses”, ha subratllat Cano, qui ha explicat que esta és una de les qüestions que més plantegen les associacions veïnals amb les quals es reunix periòdicament. “La Policia Local de València sempre ha realitzat estes inspeccions; no es tracta d'una campanya específica, es tracta d'una actuació que la Policia realitza molt a sovint en tots els barris de la ciutat” ha recordat el regidor.

El Districte Marítim, on es concentren zones d'oci com la plaça d'Hondures, del Cedre o l'avinguda de Blasco Ibáñez, ha concentrat la major part de les inspeccions i també de les sancions. De les 2.130 inspeccions que ha realitzat la Policia Local de València, 454 les han realitzades agents de la 7a Unitat de Districte Marítim, encara que altres districtes com Trànsits lideren el total d'inspeccions, amb 520. Ciutat Vella i Russafa també acumulen gran part de les inspeccions realitzades, 223 i 335 respectivament. “Amb l'arribada del bon temps es fan necessàries estes actuacions”, han assenyalat des de la Prefectura de la Policia Local de València, que a principis de maig va indicar a totes les unitats la necessitat de realitzar un control sobre les taules i cadires de les terrasses per part de policies de proximitat.

“Estos controls evidencien també la importància i les diferents funcions que realitzen els agents de proximitat”, ha destacat el regidor de Protecció Ciutadana, qui ha reivindicat les noves incorporacions a la plantilla. “A principis de maig van ser presentats 181 nous agents, que permetran una reestructuració de la Policia amb l'impuls d'una nova Policia de Proximitat”, ha indicat.

Controls necessaris

A més, Cano ha afirmat que l’“elevat nombre de sancions evidencia la necessitat de realitzar estos controls”, per la qual cosa ha defensat que hi prosseguisquen. “La gran majoria del sector complix amb les seues obligacions però hem de denunciar els incompliments”, ha afirmat.

Les sancions per districtes també demostren la major incidència que tenen els incompliments en determinats barris de la ciutat i “mostren el mapa d'on hem d'augmentar els controls”, ha apuntat Cano, qui ha assenyalat que els barris que registren més sancions “són també aquells on es produixen més problemes que alteren la convivència amb els veïns”. Per això ha destacat la necessitat de “garantir l'exercici de tots els drets; i, de vegades –ha afegit- les terrasses alteren la convivència amb els seus incompliments. Un excés d'aforament es traduix en més taules i cadires, més persones consumint en la via pública i hem de fer tot el possible per vetlar pel dret al descans dels veïns”, ha conclòs el responsable de Protecció Ciutadana.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE

El Blog de DuarteEl Blog de Duarte