Thursday, September 29, 2022

La reurbanització de la nova plaça de Favara reserva un espai per a un Centre de Dia per a Majors

Sandra Gómez insta la Conselleria d'Igualtat a mantindre una reunió per a traçar el mapa dels centres de dia i dotar de recursos a la ciutat

La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, ha anunciat que la reurbanització de la plaça de Favara reservarà un espai dotacional per a la construcció d'un nou Centre de Dia per a Persones Majors. Gómez ha realitzat aquest anunci durant la visita que ha realitzat amb els veïns i veïnes del barri a l'espai que ocuparà la nova plaça. “Aquest projecte de reurbanització inclou, a més de la reorganització de la plaça, la reserva d'una parcel·la que serà un dotacional d'ús públic on l'Ajuntament vol que hi haja un centre de dia per a persones majors. És el recurs assistencial més important i més valuós per a la cura de les nostres persones majors perquè molts poden viure a la seua casa, però necessiten durant el dia d'una atenció especial. Per això, volem que la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives incloga aquest centre com un dels centres prioritaris”, ha manifestat davant els veïns.

La vicealcaldessa, a més, ha instat la Conselleria d'Igualtat a una reunió per a parlar del mapa dels centres de dia per a persones majors de la ciutat de València. “És una prioritat cap a on caminen totes les ciutats. Hem de tindre recursos suficients per a atendre les nostres Persones Majors i això passa per tindre aquest tipus de dotacions”, ha continuat la vicealcaldessa.

El projecte que aprovarà la Junta de Govern Local aquest divendres recupera diferents espais en desús en la poma delimitada pels carrers Campos Crespo, Vicente Parra i José Zaragoza per a crear un gran espai per als vianants de referència en el barri de Favara. L'aprovació del projecte arriba una vegada desbloquejada l'adquisició dels terrenys d'Iberdrola necessaris per a l'execució de les obres. A més, el projecte s'inclourà en la pròxima convocatòria dels fons europeus Next Generation, al costat d'altres sis projectes que tenen com a prioritat retornar espai públic al vianant i reduir la presència del trànsit rodat.

“Amb aquesta actuació, resolem un dels problemes que ha marcat la vida dels veïns i veïns de Favara amb la subestació elèctrica d'Iberdrola, que tenia paralitzats uns terrenys adjacents que, gràcies a l'impuls de l'àrea d'Urbanisme, hem pogut comprar per a desenvolupar una plaça, un parc i un nou lloc de convivència. Per a nosaltres, el projecte de València Ciutat de Places ha d'arribar a tots els barris de la nostra ciutat i especialment al barri de Favara”, ha manifestat Gómez.

El projecte recupera diferents espais en desús en aquesta poma delimitada pels carrers Campos Crespo, Vicente Per a i José Zaragoza per a crear un gran espai per als vianants de referència per al barri de Favara de més de 6.000 metres quadrats. Planteja, per tant, un gran espai multifuncional amb diferents àrees de joc, esport o activitats biosaludables, que puga atendre les necessitats de gran part de la població del barri. La vegetació serà protagonista en aquest nou enclavament, amb la plantació 70 arbres per a protegir i ombrejar diferents espais. A més, es millorarà la gestió d'aigua de pluja d'aquestes zones vegetades, amb sistemes que impedeixen les embassades i inundacions.

Les zones d'estada es concentraran al voltant dels carrers Folch Cardona i Ramón Perellós, que passen a ser per als vianants. Se situaran parterres vegetats que envoltaran el conjunt d'habitatges protegits, amb l'objectiu de posar en valor aquest conjunt. Al costat del solar previst per a un equipament públic, es preveu un espai més ampli que puga albergar diferents activitats festives o comunitàries.

El projecte té com a prioritat garantir l'accessibilitat dels recorreguts per als vianants en tot l'àmbit. Amb això en ment, s'han estudiat les dimensions de les zones de circulació, s'han eliminat els desnivells i s'ha tingut en compte en l'elecció del mobiliari i jocs infantils. A més, s'assegurarà l'accés als vehicles d'emergència.

El projecte forma part dels set projectes per als quals urbanisme sol·licitarà finançament dels europeus Next Generation, atés que compleix amb els objectius de recuperació d'espai per als vianants, millora de l'accessibilitat i foment de la mobilitat sostenible del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència. El projecte preveu un termini d'execució d'obra de cinc mesos i suposarà una inversió total de més de 860.000 euros (IVA inclòs).

“Amb aquest projecte donem resposta a la llarga reivindicació dels veïns i veïnes de Favara, un barri que fins ara no disposava d'espais comuns i de trobada. El projecte València Ciutat de Places arriba a aquest barri per a contribuir a generar un nou espai de trobada que responga a la necessitat de persones de totes les edats, una nova plaça i punt de trobada per als veïns i veïnes”, ha conclòs Gómez.



Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE

El Blog de DuarteEl Blog de Duarte