Friday, April 24, 2020

L'AJUNTAMENT AUGMENTA EN 166 LES PLACES PER A PERSONES MIGRANTS QUE S'HAN QUEDAT SENSE LLAR PER LA COVID-19

Sandra Gómez destaca que, en total, s'oferixen 458 places per allotjar estes persones que per la crisi sanitària es troben sense treball i sense cap tipus de prestació

La vicealcaldessa i portaveu del Govern municipal, Sandra Gómez, ha anunciat este divendres que l'Ajuntament de València ha augmentat en 116 les places per a persones migrants que s'han quedat sense llar com a conseqüència de la crisi sanitària generada per la COVID-19. En total, són 458 les places que s'oferixen per allotjar estes persones que, “a causa de la situació que estem vivint, es troben sense treball i sense cap tipus de prestació”.

“Estem vivint un increment de persones sense llar sobrevingudes, que hem d'atendre des de l'àrea d'Immigració”, ha explicat Sandra Gómez en la roda de premsa posterior a la Comissió de Seguiment de la crisi del coronavirus i la Junta de Govern Local. La compareixença, presidida per l'alcalde, Joan Ribó, i en què també ha participat el vicealcalde, Sergi Campillo, s'ha pogut seguir en directe a través de la sala de premsa virtual i el compte institucional de Twitter @AjuntamentVLC.

“Desgraciadament molta gent treballa amb la població migrant fora de mercat, moltes persones es veuen obligades a treballar en negre, persones treballadores de la llar, persones que treballen en servicis o en obres i que, a causa de la crisi que estem vivint, es troben sense treball, però també sense cap tipus de prestació”, ha manifestat la regidora. “Per això estem augmentant cada dia el nombre de places”.

Des que va començar la crisi, l'Ajuntament ha incrementat en 166 les places per allotjar persones migrants que s'han quedat sense llar com a conseqüència de la pandèmia. “En total, si les sumem a les 292 amb les quals ja treballàvem, actualment oferim 458 places”. L'edila ha precisat que este divendres la Junta de Govern Local ha ampliat en 20 places l'oferta d'allotjament disponible, “ja que hem subscrit un conveni amb el Consell de la Joventut de la Comunitat Valenciana, que té un alberg”, la qual cosa se suma a “altres acords anteriors com el que s’ha fet amb la Fundació Per Amor a l’Art, el Hogar San José de Godella i les mateixes instal·lacions municipals”.

D'altra banda, la Junta de Govern també ha acordat este divendres l'adquisició, pel tràmit d'emergència, de material d'autoprotecció per a la Policia Local, concretament 300 jupetins. Això “ens permetrà que cada policia, també el nou personal que ha entrat, tinga el seu propi jupetí per evitar riscos de contagi, ja que cadascú podrà fer-se càrrec del seu propi material personal”.

Així mateix, Sandra Gómez ha fet referència a la represa del servici municipal d'expedició de certificats digitals des de dimarts passat. “A través del web de l’Ajuntament o a través del telèfon d'informació 010, donem cita prèvia perquè qualsevol ciutadà puga sol·licitar el certificat digital perquè no es facen cues, que estiga tot molt reglamentat, que es mantinga la distància de seguretat oportuna, alhora que donem un servici que està sent fonamental en esta crisi, ja que no es poden fer els tràmits de manera presencial amb les Administracions Públiques”. Segons la vicealcaldessa, “això ens ajudarà a poc a poc a introduir cada vegada més l'hàbit que ens relacionem amb l'Administració a través dels nostres certificats digitals”.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE

El Blog de DuarteEl Blog de Duarte