SANITAT I SALUT
Tuesday, November 6, 2018

L’Ajuntament impulsa una nova edició del taller LUDENS en els cengres educatius

S'espera la participació de 30 col·legis i institutsL'Ajuntament ha posat en marxa, per sisé any consecutiu, el Taller Ludens per a tractar de previndre l'addicció dels joves als jocs d'atzar en línia, els quals estan cada vegada més estesos en la societat. Este programa va ser creat per la Facultat de Psicologia de la Universitat de València i es duu a terme pel Pla Municipal de Drogodependències PMD/UPCCA-València (pertanyent a la Regidoria de Sanitat).

La regidora de Sanitat, Maite Girau, ha manifestat que hi ha «un increment de l'oferta dels jocs d'atzar, principalment joc en líinia, dirigida sobretot a la població juvenil, com queda demostrat en l'estudi que es va realitzar el curs escolar 2017-2018». «Este estudi revela que molts menors gasten diners en jocs d'atzar. Per això, en el Taller Ludens s’intenta facilitar estratègies per a la reflexió que ajuden en la presa de decisions personals», ha explicat.

La previsió de participació en el taller durant este curs escolar està en uns 30 centres d'ensenyament, amb la qual cosa s'arribarà a més de 2.000 alumnes. El programa consta de dos sessions d'aproximadament una hora cadascuna i es dirigix especialment a alumnes de 4t d’ESO, Batxiller i Cicles Formatius.

En el transcurs de les sessions es parla de les característiques del joc d'atzar, especialment en línia, i l'addicció. A més, es realitza una anàlisi de publicitat de joc i s'escolten testimoniatges de ludopatia, fent especial èmfasi en les apostes esportives. Per a finalitzar, s’hi donen alguns consells i s'aclarixen els dubtes que puguen sorgir entre l'alumnat.

Per a més informació sobre l'activitat poden dirigir-se al Servici de Drogodependències (PMD/UPCCA-València), en l'Àrea de Prevenció Escolar, a l'atenció d'Armando Serrano i Rocío Benito. També es pot telefonar al 96 352 54 78 o a les extensions 2008 i 2032.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE

El Blog de DuarteEl Blog de Duarte