Monday, March 23, 2020

L'AJUNTAMENT INCREMENTA ELS EQUIPS DE NETEJA PER A DESINFECTAR EL MOBILIARI URBÀ I PASSA DE 20 A 100 COM A MESURA DE CONTENCIÓ DEL COVID-19

Ja està operatiu el servici especial per a persones majors, “el segment amb més risc d'aïllament i vulnerabilitat social pel coronavirus” segons Gómez

Este matí s'ha celebrat a la sala de premsa de l'Ajuntament de València una roda de premsa per a informar de les novetats de la Comissió de Seguiment de la crisi pel coronavirus. En matèria de gestió de residus i neteja de l'espai públic, una de les principals mesures que s'han aprovat és que “passem de 20 equips individuals en motxilla a 100 equips per a la desinfecció del mobiliari urbà, especialment contenidors i papereres”, tal com ha explicat el vicealcalde de València i regidor d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo. A més, en la Junta de Govern s'ha ratificat un servici per a persones majors que inclou atenció a domicili, teleassistència i ‘Menjar a Casa’, un segment de la població que segons la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez, és el que “més risc d'aïllament i vulnerabilitat social té”.

La principal novetat conforma l'increment fins als 100 equips de neteja per a la desinfecció del mobiliari urbà, especialment els contenidors i papereres. “Anunciàrem la creació de 20 equips individuals en motxilla per a desinfectar el mobiliari urbà, sobretot contenidors i papereres. Però ara reorganitzarem fins i tot més els servicis i reorientarem a les persones que estaven agranant les carrers a persones que portaran motxilla per a desinfectar este mobiliari urbà”, ha apuntat Campillo.

Així mateix, el vicealcalde de València ha incidit en altres de les mesures ratificades com l'augment dels servicis de neteja de contenidors, en equips mecànics, passant de 6 a 24 equips; el reforç del baldeig amb lleixiu, passant de 42 a 46 equips; o l'increment de 32 a 46 equips recol·lectors de residus en cap de setmana i festius. Sobre els contenidors, Campillo ha recordat que “encara que la majoria dels nostres contenidors van a pedal i la gent no ha d'utilitzar la mà per a obrir-los, volem desinfectar-los”. “En la resta de contenidors amb obertura manual, una volta passen estos dies de pluja, els deixarem oberts per evitar així que la gent haja d’obrir-los manualment”, ha conclòs.

SERVICIS PERSONES MAJORS

Per la seua part seva, la vicealcaldessa de València i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez, ha posat en valor el servici per a persones majors aprovat hui per la Junta de Govern Local, per ser un “segment de la nostra població que està especialment afectat per esta crisi sanitària, no sols pel risc i conseqüències a nivell de salut per un possible contagi, sinó també perquè és el segment que més risc d'aïllament social té hui dia i d'entrar en una situació de vulnerabilitat social”.

“Des que va començar la crisi sanitària i es van tancar els centres de dia hem començat a treballar amb els usuaris i les usuàries dels centres de dia per a substituir esta atenció i cures per altres recursos que tenia en marxa l'Ajuntament i que hem fet extensibles per a tots ells: ‘Menjar a Casa’ atenció a domicili i teleassistència”, ha subratllat Gómez. “Sabem que a més de les 654 persones que ateníem en estos centres hi ha més persones majors que es veuran afectades per la crisi”, ha afegit.

La Junta de Govern Local ha aprovat l'implantació “d’un servici d'atenció telefònica, que estarà operatiu ja hui amb el telèfon 900 525 798, perquè els i les majors s'informen i puguen ser beneficiaris dels servicis de ‘Menjar a casa’, atenció a domicili i de teleassistència”, tal com ha explicat Gómez. A més, la vicealcaldessa ha comentat que s'ha realitzat una campanya d'informació dirigida a “els voluntaris i les voluntàries per a atendre les persones majors”, amb la qual es perseguix “coordinar i professionalitzar este servici”. “Convidem a tots els que vulguen ajudar les persones majors a fer-se voluntaris de l'ONG ‘Amics de la Gent Major’, que és la que coordinarà al costat de l'Ajuntament el servici de les persones majors”, ha conclòs.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE

El Blog de DuarteEl Blog de Duarte