Friday, January 28, 2022

L’Ajuntament insta a les entitats bancàries perquè mantinguen l'atenció personalitzada a les persones majors

Sandra Gómez anuncia “el foment de la promoció de cursos de cultura financera per trencar la bretxa digital”

L’Ajuntament de València traslladarà al Govern d'Espanya i a les Corts Generals una proposta impulsada per l’Oficina Municipal de Persones Majors “perquè les entitats bancàries mantinguen l'atenció personalitzada a este col·lectiu i perquè es comprometen a prestar un horari especial individualitzat per atendre degudament a les seues gestions diàries”. El Ple ha aprovat hui esta moció, presentada amb caràcter urgent per l’equip de govern, “per establir mesures per la constitució dels anomenats “Bancs amigables amb les persones majors”, tal com ha explicat la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez.Amb esta moció, l’Ajuntament proposa que “les entitats bancàries faciliten informació bàsica sobre els servicis que més utilitzen les persones majors” i que els tràmits realitzats “es comuniquen amb documentació en paper”. El consistori també demana, entre altres accions, “el foment de la promoció de cursos de cultura financera per trencar la bretxa digital”. Es tracta, com ha assenyalat Gómez, de tindre una sensibilitat cap a este col·lectiu i fer accessibles els bancs.

En este punt ha intervingut la Defensora de les Persones Majors de València, Asunción Pérez, qui s’ha fet ressò de les dificultats que troben com ara horaris o tràmits online que genera a moltes persones majors inseguretat per a relacionar-se amb les entitats bancàries. En este sentit ha instat als bancs a atendre esta escletxa generacional i donar facilitats.

Impuls de l’ocupació estable i de qualitat

D’altra banda, el Ple ha acordat hui donar suport a la reforma laboral que el Congrés de Diputats votarà la pròxima setmana “per impulsar la creació de l’ocupació estable i de qualitat, incrementar les contractacions indefinides i promoure la recuperació de la negociació col·lectiva per augmentar els drets de les persones treballadores”. La proposta, defensada per l’equip de govern i aprovada, amb el vistiplau del Partit Popular i l’excepció de Ciutadans i Vox, també contempla “defendre l’estabilització de l’ocupació com a alternativa a l’acomiadament”, i advoca per “la formació de les plantilles i el diàleg com ferramenta per arribar a acords”.

Esta moció destaca les “mesures per acabar la precarietat i l’atur i per restablir l’equilibri entre empreses i persones treballadores” que contempla la reforma laboral que planteja el Govern. En definitiva, “per avançar cap a una recuperació justa perquè Espanya continue creixent”. D’una banda, el regidor d’Hisenda, el socialista Borja Sanjuán, ha indicat que “el que s’intenta amb esta reforma laboral, la primera pactada per tots els agents socials, és que la recuperació econòmica siga la més justa possible”.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE

El Blog de DuarteEl Blog de Duarte