Wednesday, April 15, 2020

L'AJUNTAMENT LLANÇA UNA EINA ONLINE DE COMUNICACIÓ AMB LA CIUTADANIA PER A OPTIMITZAR LES ACCIONS CONTRA LA COVID-19

Elisa Valía destaca que “en un context canviant, és vital disposar d'informació en temps real per a prendre decisions”

L'Ajuntament de València, a través de la Regidoria de Transparència i Govern Obert, posa en marxa hui una eina online de comunicació amb la ciutadania per a l'optimització de tots els recursos municipals i la bona governança en el context de crisi de la COVID-19. Segons ha explicat la regidora de l`àrea, Elisa Valia, “l'eina, denominada COVIDVALÈNCIA, està allotjada en el portal informatiu unificat sobre el coronavirus a València (coronavirus.valencia.es), desenvolupat per l'Oficina de Ciutat Intel•ligent de l'Ajuntament i va en línia amb totes les iniciatives que està impulsant la OCI pel que respecta a dades”.

Es presenta com “un canal àgil, accessible i segur de comunicació” entre la ciutadania i l'administració per a conéixer en temps real les dades sobre la incidència de la pandèmia del coronavirus en el dia a dia de la ciutadania, i amb això poder millorar i adaptar les accions i recursos municipals contra el virus. Entre les àrees del consistori que podran optimitzar la seua gestió amb la informació resultant de l'eina són les de seguretat ciutadana, servicis socials, sanitat o mobilitat, entre altres.

La regidora de Transparència i Govern Obert ha apuntat que “en un context canviant com el que vivim, és de vital importància disposar d'informació en temps real i geolocalitzada perquè l'Ajuntament prenga les millors decisions”. Per això, sosté que “a través de la participació ciutadana és possible prioritzar les accions municipals, mobilitzar tots els recursos disponibles que solucionen problemes reals de la gent i orientar-los als barris de la ciutat on siguen més necessaris”.

Valía ha destacat que durant la crisi de la COVID-19 “la ciutadania està actuant amb una grandíssima responsabilitat i implicació amb les mesures que ens ajuden a contindre el virus i salvar vides, cooperant amb el seu veïnat per a resoldre les necessitats quotidianes de persones vulnerables del seu entorn, així com a protagonitzar gestos de solidaritat amb professionals que continuen desenvolupant el seu treball en defensa de la salut pública i els servicis essencials”.

Així, la regidora apunta que “des de l'Ajuntament de València se sol·licita ara a la ciutadania un esforç més i que participen en l'eina online COVIDVALÈNCIA a través del seu mòbil o ordinador i ens proporcionen informació sobre la seua situació i la del seu entorn de convivència. Esta eina és un canal més per a contribuir al desig compartit de les persones de col·laborar activament en la solució del major problema de salut pública que afronta la nostra societat en dècades”.

L'eina es troba dins del portal informatiu sobre la COVID-19 que l'Ajuntament de València va estrenar fa uns dies i que centralitza tota la informació i els recursos municipals relacionats amb el coronavirus. Les dades personals resultants del formulari són sotmesos a procediments d'anonimització per a garantir la privacitat i seguretat de les persones participants i amb el compromís d'ús exclusiu i no lucratiu per al qual han sigut recollits.

L'objectiu de l'eina és “accedir al màxim volum d'informació sobre la realitat en les llars de la ciutat de València i per a això desplegarà una campanya en xarxes socials per a aconseguir que el màxim nombre de persones puga conéixer i utilitzar la plataforma i amb això que disposem del màxim número d'informació possible”, segons ha manifestat Valía.

Les tecnologies de la informació i la comunicació estan servint en este període de mesures excepcionals com un instrument eficaç per a combatre la soledat generada pel distanciament social, per a distribuir suport i compartir moments d'afecte. En esta línia, la regidora de Transparència i Govern Obert de l'Ajuntament de València sosté que “encara podem anar un pas més enllà i ser capaços de posar els mitjans tecnològics de les nostres llars al servici de la intel·ligència col·lectiva mobilitzada en la lluita contra la COVID-19”.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE

El Blog de DuarteEl Blog de Duarte