CICLE INTEGRAL DE L'AIGUA
Friday, September 28, 2018

Les obres de la xarxa d’aigua potable del Cabanyal conclouran a finals d’any

El condicionament d’esta infraestructura és el pas previ a la reurbanització de diversos carrers del barri

«Les obres iniciades al Cabanyal per renovar la xarxa d'aigua potable són l'avantsala de la reurbanització d'este barri, una actuació que contempla l'ampliació de les voreres i la inclusió d'arbrat, entre altres mesures que milloraran l'accessibilitat actual de la zona». Així, ho ha anunciat hui el regidor delegat del Cicle Integral de l'Aigua i de Desenvolupament Urbanístic, Vicent Sarrià, després d'informar de les obres «que arriben a la zona zero del Cabanyal».

Vicent Sarrià ha recordat que l'àrea de Cicle Integral de l'Aigua va iniciar esta actuació el passat 4 d'agost, «amb la finalitat de millorar el subministrament d'aigua potable al veïnat, que disposaran de millor pressió en els seus habitatges». També ha anunciat que el termini màxim previst per a estos treballs és de 4 mesos, i que es duran a terme amb un pressupost aproximat d'un milió d'euros.

El condicionament s'inclou dins de l'exercici 2017-2020 del projecte de Renovació i Millora de la Xarxa de Distribució i Baixa Pressió, i l'àrea sobre la qual s'actua està delimitada pels carrers Empar Guillem, Escalante, Pintor Ferrandis i Pare Lluis Navarro.

S’instal·laran, aproximadament, 2.150 m de canonades de fosa dúctil que substituiran a les canonades existents de fosa grisa o de xicotet diàmetre. A més, la nova xarxa configurarà malles amb diàmetres de 200 i 150 mil·límetres que es completarà amb trams de 100 i 80 mil·límetres de diàmetre.

Així mateix, s'instal·laran les corresponents vàlvules de tancament i seccionament de la xarxa, i punts de purga i buidatge de les canonades, és a dir, ventoses i desguassos. En els trams en els quals siga necessari, «es posaran canonades provisionals per mantenir el servici d'aigua potable al veïnat de la zona», ha explicat Sarrià.

REURBANITZACIÓ DEL BARRI

Pel que fa a la reurbanització de la zona afectada, segons ha asseverat l'edil, «la licitació de les actuacions en les vies paral·leles al mar estan a punt de publicar-se». Els carrers afectats seran Escalante, des de la plaça Lorenzo de la Flor fins a Pintor Ferrandis; i José Benlliure, Progrés i Pare Luis Navarro, des d'Empar Guillem fins a Pintor Ferrandis.

La licitació de les travessies al mar «també és a punt», ha remarcat Vicent Sarrià, i consistiran en la reurbanització dels carrers Empar Guillem, Pescadors, Mossén Planelles i Carles Ros, en els trams compresos entre Barraca i Sant Pere. Les actuacions «transformaran algun d'estos carrers, ara amb circulació de tràfic, en zones per als vianants».Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE

El Blog de DuarteEl Blog de Duarte