CICLE INTEGRAL DE L'AIGUA
Friday, October 19, 2018

Mantenim el rebut de l’aigua congelat per al 2019

El Govern de la Nau l’ha mantingut congelat des de 2015

L’any 2019 la ciutadania pagarà pel servici d'aigua potable el mateix que enguany. Així ho ha anunciat hui el Consell d'Administració de l'Empresa Mixta d'Aigües de València (EMIVASA). En esta trobada també s'ha donat compte de l'import econòmic, quasi 190.000 euros, destinat des de gener fins al mes de juny per evitar el tall de subministrament d'este bé de primera necessitat en les llars de la ciutat. I s'han anunciat inversions, per un muntant de 10,5 milions d'euros, per a millorar les xarxes i instal·lacions en general que fan possible esta prestació, i altres 4’5 milions per a les infraestructures potabilitzadores.

El Govern de la Nau ha mantingut el compromís de mantindre congelat els rebut de l'aigua des de 2015, i ho continuarà fent en 2019 «perquè es tracta d'un servici bàsic». el conveni signat amb les empreses subministradores i del protocol establert, «mitjançant el qual, no se li talla a cap família l'aigua, sinó que es comunica la situació als servicis socials de l'Ajuntament, que verifica la situació de vulnerabilitat i finalment es fa càrrec de l'import».


FONS SOCIAL

Concretament, segons les dades analitzades en la reunió del Consell d'EMIVASA, des de principis d'any fins el mes de juny, s'ha fet front als talls de subministrament d'aigua que han amenaçat famílies valencianes en 882 casos. Amb un pagament de 189.420 euros que han assumit l'Ajuntament, EMIVASA i la Fundación Aguas de Valencia. 102.758 d'estos euros han sigut assumits pel Consistori, mentre que l'empresa encarregada del servici ha abonat 26.662 euros i l'esmentada fundació, 60.000 euros.


INVERSIONS

De fet, un altre assumpte tractat al Consell d'EMIVASA ha sigut l'evolució de les inversions executades enguany i el Pla de les previstes per a 2019, que amb 10,5 milions d'euros contempla intervencions «importants» com ara la que es durà a terme a les xarxes d'aigua potable dels Poblats del Sud, amb 2,8 milions d'euros.

Entre altres instal·lacions, també seran objecte de millora, les canalitzacions del Cabanyal, Pla del Remei i Massarrojos, amb altres 2,8 milions d'euros; les instal·lacions hídriques de Ciutat Vella, per a les quals s'ha reservat 897.600 euros; o la nova canonada arterial de l'avinguda Balears, que es millorarà amb 800.000 euros.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE

El Blog de DuarteEl Blog de Duarte