Friday, September 11, 2020

SANDRA GÓMEZ A COMPROMÍS: EL MINUT DE GLÒRIA DE BALDOVÍ NO POT COSTAR-LI A VALÈNCIA MÉS DE 90 MILIONS

La vicealcaldessa recorda a Compromís que l'alcalde de València ha sigut l'únic que, finalment, s'ha sumat a la rebel·lió dels alcaldes liderada pel PP contra el Govern, perquè Colau no ho va fer.

La vicealcaldessa de València i secretària general de les i els socialistes a la ciutat, Sandra Gómez, ha advertit a Compromís que "el minut del glòria de Joan Baldoví no pot costar-li a València més de 90 milions d'euros". En aquests termes s'ha pronunciat després del no al Reial decret dels romanents que va votar ahir Compromís juntament amb el PP en el marc de "l'estratègia que l'única cosa que pretenia era el desgast del Govern d'Espanya".

Gómez ha lamentat que Compromís s'haja "sumat a un moviment que s'ha gestat i liderat pel PP" que no buscava el bé dels ajuntaments sinó desgastar al Govern. "Ha sigut sorprenent que s'haja sumat a aquesta dinàmica perquè amb el seu vot ha contribuït al fet que perdem més d 90 milions", ha recalcat i ha assegurat que es tracta d'"un fet d'extrema gravetat que els ha de fer reflexionar".

Així, ha plantejat que "tenim una responsabilitat amb els qui ens ha triat per a fer uns pressupostos de la reconstrucció i mantindre'ns el marge de les cuites partidistes de Madrid". En aquesta línia, ha emfatitzat que la ciutat necessita fons per al transport públic, polítiques d'ocupació, emergència social per a atendre les persones vulnerables i, per tant centrar-nos en el que realment importa que és València.

Gómez ha qualificat de decebedor que en l'últim moment es canviara de vot, ja que, "sent clara, ací s'havia acordat acollir-nos al reial decret i plantejar dilluns que ve un ple que el possibilitara" i ha afegit, "de fet ja s'havia començat a treballar amb els serveis de l'Ajuntament". "Crec amb honestedat que ha sigut un error i que l'alcalde de València s'ha quedat només amb els del PP", ja que cal recordar que finalment Ada Colau donaven suport al decret i lamentaven que Barcelona havia perdut amb el no uns 100M€.

La vicealcaldessa de València ha detallat que "entre el que deixem d'ingressar i ens toca retallar podem arribar a la xifra de 113M€", per tant, ha continuat, "una vegada votat el no, ens han abocat a la retallada pressupostària i a l'aplicació de la llei Montoro", una llei contra la qual es va manifestar el PSOE i els partits progressistes. "Em costa entendre com s'ha preferit tombar un decret que ens donava més de 90M€ per a aplicar una llei del PP que ens porta a un escenari de crisi dins de l'administració pública", ha assenyalat Gómez.

Finalment, Sandra Gómez ha ressaltat que "encara que Compromís intentara guanyar una mica de protagonisme a Madrid, enteníem que al final a València anaven a fer el millor per a la ciutat". "La principal decepció és com ha acabat la història", per això, "des del PSOE continuarem treballant i sempre estarem a la disposició d'arribar a acords amb totes les forces polítiques per al que siga millor llaura València" però, "precisament ahir la diferència radicava en el vot final del decret" ha conclòs Gómez.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE

El Blog de DuarteEl Blog de Duarte