26/09/2022
Monday, September 26, 2022

Urbanisme impulsa el finançament de 7 projectes que sumen una inversió de 16 milions d'euros per a 11 barris

Sandra Gómez: "Amb tots estos projectes, aconseguim fer arribar els fons de recuperació europeus als nostres barris, que tenen un desequilibri i anys de dèficit d'intervencions"

L'Ajuntament aprovarà la modificació del Catàleg de Béns Protegits per a incorporar dos edificis: el Casino de l'Americà de Benicalap i el Forn de Calç de la Creu Coberta. La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, ha informat hui d'este acord adoptat en la reunió en què també s'ha decidit sotmetre a informació pública la modificació del PGOU que permetrà l'ampliació de les instal·lacions del centre de paràlisi cerebral gestionat per Creu Roja al carrer d’Alboraia, així com la regeneració del seu entorn. Després de donar compte d'estes resolucions “que posaran en valor el patrimoni dels barris, i permetran recuperar espais i edificis en desús”, Sandra Gómez ha anunciat que la Delegació de Desenvolupament i Renovació Urbana ha presentat a la nova convocatòria de fons europeus Next Generation 7 projectes que sumen una inversió de 16 milions d'euros per a 11 barris. Entre estes intervencions es troba, per exemple, la renaturalització de les avingudes de Pérez Galdós i de Giorgeta.

També opten al finançament europeu, la reurbanització de l'entorn dels Mercats de Torrefiel i El Grau, la conversió en zona de vianants de les places de Santa Mónica i de Favara, la reurbanització de la plaça Sainetero Arniche, i l'habilitació com a entorn escolar segur del CEIP Ciutat de Bolonya. Així, els nous fons europeus, convocats en la categoria de Mobilitat Sostenible, arribarien a 11 barris: Torrefiel, Soternes, El Grau, Morvedre, Favara, Vara de Quart, La Petxina, Nou Moles, Arrancapins, Patraix i La Raiosa.

Sandra Gómez, que ha detallat que l'Ajuntament espera finançar 12 dels 16 milions d'euros d'estes intervencions, ha recordat que en la convocatòria de 2021 els fons Next Generation van recolzar altres 4 actuacions en 4 barris. I ha assegurat que, “d'esta manera, amb les actuacions d'Urbanisme els fons europeus arribaren a 19 barris, en els quals resideix el 31% de la població”.

“”, ha ressaltat Sandra Gómez després de subratllar que “regenerant habitatges i espai públic dels barris, es millora la qualitat de vida dels seus veïns i veïnes”. “I, per això s'emportem les inversions allí on més es necessiten, consolidant el model de ciutat policèntrica pel qual l'Ajuntament aposta”.

Pel que respecta a les actuacions que opten a la iniciativa europea que impulsarà projectes d'iniciativa municipal que fomenten la reducció de les emissions contaminants, així com la mobilitat activa i sostenible, que hauran d'estar finalitzats abans de juny de 2025, la vicealcaldessa ha explicat que, sobre la base d'estos criteris, la Delegació de Desenvolupament Urbà ha decidit incloure en esta convocatòria, que compta amb 500 milions d'euros i contempla finançar fins al 90% de les actuacions, “diferents projectes destinats a la millora de l'espai públic dels barris, amb actuacions que fomenten precisament la mobilitat activa i per als vianants, i que permeten a més la millora de les condicions ambientals i d'accessibilitat”.

“Amb tots estos projectes, la ‘València, Ciutat de places’ avança, fent possible a poc a poc la regeneració de tots els barris de la ciutat, on continuem treballant per a recuperar el seu espai públic i crear els seus espais de referència i de vida en comú”, ha conclòs Sandra Gómez.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE

El Blog de DuarteEl Blog de Duarte