20/09/2022
Tuesday, September 20, 2022

Urbanisme transformarà la plaça de Santa Mònica en un espai més obert i accessible

Gómez destaca que el resultat d’aquesta renaturalització serà un espai segur per a les persones majors i veïns i veïnes de Morvedre

La Junta de Govern Local aprovarà aquest divendres el projecte per a reurbanitzar la plaça de Santa Mònica, en el barri de Morvedre. La plaça, que es convertirà en la façana principal i porta d'entrada al barri, serà més accessible i guanyarà espai per al vianant, suprimint la circulació de vehicles al carrer Teresa Jornet i a l'interior de la plaça, sense que això afecte el seu pas pel carrer Sagunt. El projecte de reurbanització va ser votat a través dels pressupostos participatius Decidim. “És necessari un projecte que renove l'emblemàtica plaça de Santa Mònica perquè responga a les necessitats dels veïns i veïnes del barri de Morvedre, i que garantisca un accés còmode a les dotacions de la plaça; l'Església del Salvador i Santa Mònica, o el Centre de Majors”, ha declarat la vicealcaldessa.

Les actuacions, dirigides per la Delegació d'Urbanisme, tenen com a objectiu recuperar l'habitabilitat d'aquest entorn monumental, per a dotar-lo de major accessibilitat ja que, en l'actualitat, la plaça de Santa Mònica, té una xicoteta zona verda interior poc accessible i infrautilitzada, delimitada per un clos d'escassa altura. El mobiliari d'aquesta zona està deteriorat per l'ús i el pas del temps. A més, les voreres del carrer Mare Teresa Jornet són molt estretes i impedeixen la circulació de cadires de rodes. “Això cobra especial importància donat al fet que en la plaça sol haver-hi un alt flux de persones majors que accedeixen al Centre de Majors”, ha explicat Gómez.

D’esta manera, ha precisat que el projecte inclou un gran espai enfront de l'església que no existia anteriorment i que dignificarà l'entorn del monument. “El nou disseny augmenta i millora les zones verdes, conservant l'arbratge existent, de gran port i plantant nova vegetació en parterres”, ha destacat la vicealcaldessa qui ha ressaltat que el paviment entre aquestes zones verdes “permetrà el drenatge de l'aigua cap al terreny i la transpiració de la humitat, millorant la temperatura i el confort en la plaça, així com una millor gestió de l'aigua de pluja”.

Finalment, en l'inici del carrer Sagunt, es remodela una xicoteta zona verda triangular per a donar continuïtat als recorreguts per als vianants i millorar les espècies amb la vegetació existents. El projecte compta amb un pressupost que ascendeix a 568.189,78 euros i amb un termini estimat per a l'obra de quatre mesos i mig.

Sandra Gómez ha recordat que les obres de la plaça Santa Mònica formen part del projecte València Ciutat de Places, que es desenvolupa des de l'àrea de l'urbanisme de l'Ajuntament per tal de “posar l’espai públic al servei de les persones i crear noves zones de trobada més accessibles, sostenibles i inclusives en tots els barris de la ciutat” i en aquest sentit ha assegurat que aquest serà “un exemple d'espai accessible i segur per a les persones majors i veïns i veïnes, que donarà un nou punt de trobada per a tot el barri de Morvedre”.



Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE

El Blog de DuarteEl Blog de Duarte