Wednesday, March 31, 2021

VALÈNCIA ACTIVA INCENTIVA LA VOCACIÓ CIENTÍFIC-TECNOLÒGICA EN LES XIQUETES AMB ELS WEBINAR #DONESTEM

Pilar Bernabé: «No podem deixar les nostres xiquetes fora del mercat laboral del present ni del futur»

València Activa incentiva la vocació científic-tecnològica en les xiquetes amb els webinars #DoneStem, amb els quals busca secundar i donar visibilitat a les accions dirigides a lluitar contra la bretxa digital de gènere, destacant la rellevància de les carreres Stem en l'ocupació i la importància de fomentar la visibilitat de referents femenins en estos camps.

En este primer seminari web, titulat ‘Visibilitzar i inspirar: #DoneStem’ s'han presentat els projectes Technovation Girls i Inspiring Girls, on ha participat la regidora de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació, Pilar Bernabé; junt amb María José Valero, ambaixadora regional del Technovation Girls Comunitat Valenciana; Paula Gómez de la Bárcena, directora de Inspiring Girls; Marta Ruiz, mentora en Technovation Girls Comunitat Valenciana; Clara Barajas, ambaixadora d’Inspiring Girls València, i María Horness, coordinadora d'Ocupació i Formació a València Activa.

«Hem de treballar per a despertar en edats primerenques la vocació de les xiquetes per carreres Stem, tenim l'obligació de donar visibilitat a referents femenins en estos camps i, tant Technovation Girls com Inspiring Girls són dos exemples meravellosos de com acostar els camps de coneixement vinculats a les ciències i la tecnologia als nostres xiquets i xiquetes, demostrant que el talent i el coneixement no entenen de gènere», ha explicat Pilar Bernabé.

Segons un informe de l'Institut de la Dona i l’ONTSI, a Espanya només el 2% de les dones ocupades treballa dins del sector tecnològic. També és destacable que la bretxa salarial és major en el sector TIC, d'un 21% enfront del 16% de mitjana en altres àrees. «Les dades parlen per ells mateixes; per això els governs i les institucions s'han d'alinear amb la societat i amb les dones que innoven i desenvolupen projectes d'innovació i tecnologia per tal d’aconseguir la plena igualtat entre homes i dones», ha recalcat Bernabé.

«Sabem que la gran part de professions amb major ocupabilitat estan relacionades amb els camps de la ciència i la tecnologia, i que les professions del futur també estan especialment lligades a estos camps. No podem deixar les nostres xiquetes fora del mercat laboral del present ni futur. No hem de perdre'ns eixe 50% de talent», ha evidenciat Pilar Bernabé.

LA LLUITA CONTRA LA BRETXA DIGITAL DE GÈNERE

València Activa compta amb diferents servicis i programes per a lluitar contra les bretxes de gènere. Per a això es va crear Treballem Iguals, una plataforma que actua com la primera agencia desenvolupament local amb perspectiva de gènere d'Espanya i des de la qual es treballa per a trencar el ‘sostre de cristall’, acabar amb el ‘sòl enganxós’ i frenar la bretxa digital.

En concret, des de Treballem Iguals es treballa per a la lluitar Un exemple d'ells són les formacions lligades a TecnoDones, com Coders Women Edition o Factory Startup Women.

També des de València Activa es va posar en marxa Espai Lidera un punt de trobada i referència a València per a dones, on podran crear xarxes de treball, rebre formació i assessorament. També donem visibilitat al talent femení de les dones valencianes, i connectem i creem referents que afavorisquen la lluita contra el ‘sostre de cristall’.

Technovation Girls CV és un programa dirigit a xiquets i xiquetes i adolescents que fomenta l'aprenentatge a través de l'aplicació dels coneixements necessaris per a resoldre problemes del món real, usant tecnologia. Es tracta d'un concurs en el qual, per equips i amb l'ajuda de mentors/as crearan les seues pròpies apps per a resoldre problemes socials reals.

Inspiring Girls és una Fundació l'objectiu de la qual és augmentar l'autoestima i l'ambició professional de les xiquetes en edat escolar, així com les seues expectatives laborals, ajudant-les a visibilitzar l'àmplia varietat de professions i treballs que existeixen, sense que el fet de ser dona supose cap limitació per a elles, sempre que es basen en el treball i l'esforç. I això ho fa mitjançant la tornada al col·le de dones professionals de tots els sectors, que els serveixen de referent i model. En els seus quatre anys de vida gràcies a este projecte més de 600.000 xiquetes han aprés de més de 26.000 professionals voluntàries.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE

El Blog de DuarteEl Blog de Duarte