Sunday, May 31, 2020

VALÈNCIA ACTIVA LA CAMPANYA PER ONADA DE CALOR D’ESTE ESTIU

Emiliano García recorda que el consistori compta amb un protocol d'actuació sanitària i llançarà una campanya preventiva davant l'augment de les temperatures

L'Ajuntament de València activarà el pròxim 1 de juny el programa ‘onada de calor’, davant el previsible augment de les temperatures. Llevat que les condicions meteorològiques impliquen la seua modificació, el programa es mantindrà actiu fins al 30 de setembre.

El regidor de Salut, Emiliano García, ha instat a la ciutadania a adoptar mesures de prevenció davant les possibles afeccions de salut: “l'objectiu de la campanya és evitar, en la mesura del possible, els riscos greus d'una exposició prolongada al sol, les institucions tenim obligació de posar els mitjans necessaris per a això”.

La campanya informativa brinda alguns consells per a reduir els riscos derivats de la calor: beure abundant aigua o líquids sense esperar a tindre set, excepte contraindicació mèdica; no consumir begudes alcohòliques; evitar les activitats físiques i esportives en les hores de més calor; romandre en llocs frescos i a l'ombra; vestir roba lleugera, no atapeïda i de colors clars; calçat fresc i que transpire; protegir la vista i cobrir-se el cap.

Alguns símptomes que ens poden ajudar a reconèixer un “colp de calor” són els següents: temperatura corporal elevada (39,5º C en la boca); pell enrogida, calenta i seca (sense suor); pols accelerat i més fort del normal; mal de cap; nàusea; mareig; somnolència i set intensa; confusió; convulsions i pèrdua de consciència.

El protocol d'actuació sanitària compta amb 4 nivells de risc. El nivell 0 de risc normal, el nivell 1 de risc moderat (de 35 °C a 39 °C), el nivell 2 de risc alt (de 39 °C a 41 °C), el nivell 3 de risc extrem (a partir de 41 °C). Cada nivell està associat a un color, respectivament, verd, groc, taronja i roig. A través de la Direcció General de Salut Pública i la Fundació Centre d'Estudis Ambientals del Mediterrani (CEAM) s'elaboraran de manera diària mapes de risc per a poder dur a terme les funcions d'informació i intervenció directa sobre població vulnerable.

Els grups poblacionals més vulnerables a l'exposició a temperatures excessives, entre altres, són: l'infantil, les dones embarassades, les persones majors, aquelles que pateixen malalties cròniques de base i els qui es troben en risc o situació d'exclusió social. La major part de la mortalitat es produix en persones amb greus problemes de salut (cardiovasculars, respiratoris i cerebrovasculars), sobretot en persones d'edat avançada.
Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE

El Blog de DuarteEl Blog de Duarte