Monday, July 27, 2020

VALÈNCIA ACTIVA SIGNA UN CONVENI DE COL·LABORACIÓ AMB ICAV PER Al FOMENT DE LA IGUALTAT D'OPORTUNITATS

L'objectiu és promoure i facilitar la igualtat d'oportunitats per a l'accés de la dona al mercat laboral a través de diferents continguts digitals

L'Ajuntament València, a través de València Activa, ha signat un conveni de col·laboració amb l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de València (ICAV) amb la finalitat de promoure i facilitar continguts en matèria d'igualtat en l'àmbit laboral. Així mateix, gràcies a aquesta col·laboració s'organitzaran diferents activitats en matèria de formació i projecció social.

És una prioritat per al consistori acabar amb la desigualtat en l'àmbit laboral i amb eixe objectiu posem en marxa aquesta col·laboració”, ha destacat la responsable de l'Àrea de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació, Pilar Bernabé, al mateix temps que ha insistit en “la importància de la col·laboració entre entitats per al foment de la igualtat d'oportunitats”.

Amb aquest acord es formalitza una relació de col·laboració entre València Activa i l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de València pel qual es contribuirà a promoure i facilitar la igualtat d'oportunitats per a l'accés de la dona al mercat laboral a través de diferents continguts digitals. Aquests continguts, que es dirigiran tant a les persones col·legiades en l'ICAV, com als seus empleats i empleades i a la ciutadania en general, estaran disponibles en la plataforma digital de l'entitat.

València Activa elaborarà aquests continguts en format de produccions audiovisuals de curta duració a manera de píndoles formatives en matèria d'Igualtat d'oportunitats per raó de gènere, en les quals s'abordaran diferents temàtiques com són l'elaboració d'un Pla d'Igualtat, els protocols contra l'acaçament laboral i el llenguatge inclusiu, entre altres.

“Des de València Activa, a través de la plataforma Treballem Iguals, continuem treballant per fomentar el treball de les dones valencianes i acabar així amb la desigualtat en el mercat de treball, impulsant les seues oportunitats a l'hora de trobar ocupació, millorar-ho o promocionar”, ha insistit la regidora.

Finalment, Bernabé ha agraït el compromís d'ICAV amb un dels sectors poblacions que més dificultats tenen a l'hora d'incorporar-se al mercat de treball i ha animat a altres entitats a impulsar accions formatives que fomenten la igualtat en l'ocupació.
Per part seua, el Col·legi d’Advocats de València porta endavant un treball constant en Igualtat de gènere, havent adquirit la seua Junta de Govern el compromís d’establir polítiques que integren la igualtat de tracte i d’oportunitats entre dones i homes, tendents a evitar qualsevol tipus de discriminació, amb l’objectiu de millorar la situació de gènere en la nostra professió i, en general, en la societat actual.

Per això, l’ICAV va decidir, a meitat de l’exercici passat Implantar un Pla d’Igualtat (PI ICAV 2019-2022), enfocat a l’àmbit laboral; el mateix que va ser pioner a crear el seu propi Observatori d’Igualtat amb l’objectiu de fomentar el dret a la igualtat i evitar accions que pugen considerar-se discriminatòries en l’exercici professional de l’Advocacia. Segons explica la degana del Col·legi d’Advocats de València, Auxiliadora Borja, “esta lluita per aconseguir la igualtat en totes les seues vessants no es pot deixar de vigilar i per tant sempre estem duent endavant mesures com este conveni que signem hui. Pensem que València Activa ens pot aportar molt en matèria d'igualtat en l'àmbit laboral”. Una afirmació en la que ha estat totalment d’acord la Diputada Dècima de la Junta de Govern de l’ICAV, Andrea Moril.


Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE

El Blog de DuarteEl Blog de Duarte