6/9/2022
Tuesday, September 6, 2022

València avança el seu Pla d'Acció Local en el marc de l'estrategia Urbana 2030 que definix el model de ciutat per a la popera dècada

Sandra Gómez: "València aspira a tindre el seu propi model, el Model València. No volem ser Silicon Valley ni Sidney sinó tindre un model propi i un dels primers de tot l'Estat”

València és una de les primeres grans ciutats d'Espanya que completa l'elaboració d'una estratègia basada en l'Agenda Urbana 2030 i la Missió Climàtica. La vicealcaldessa, Sandra Gómez, ha presentat este matí el Pla d'Acció Local en el marc de l'Estratègia Urbana 2030, un document elaborat com a projecte pilot del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, que servirà de referent per a altres ciutats. El text busca aconseguir el major consens i suport, atés que es tracta de l'eina que definirà la labor dels pròxims governs municipals.

El Pla d'Acció Local de l'Estratègia Urbana València 2030 establix el model de ciutat per a la propera dècada, un model de ciutat mediterrània per a fer de València una ciutat més sostenible, més saludable, més compartida, més pròspera i més creativa. La proposta inclou un Marc Estratègic i un Pla d'Acció Local amb 12 línies estratègiques, 27 programes i 165 línies d'actuació que concreten els projectes a desenvolupar per a la consecució dels objectius fins al 2030; així com una bateria de 113 indicadors que establixen una base objectiva i mesurable de l'èxit de les actuacions, i un sistema de governança que proposa un model d'avaluació continuada per a adaptar l'estratègia a un context que necessàriament va a ser canviant.

Ámbar aquest document se marca el camí que ha de seguir València per a ser una ciutat saludable, sostenible, justa i pròspera d'acord amb el que proposen els ODS i l'Agenda Urbana i Integrant la Missió Climàtica València 2030.


València es convertix així en una de les primeres grans ciutats d'Espanya que completa l'elaboració d'una estratègia basada en l'Agenda Urbana i la Missió Climàtica, que servirà de referent a altres ciutats.

La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez, ha subratllat que el Pla d'Acció Local que es presenta hui “va més enllà dels partits polítics”, i ha manifestat la importància que compte amb el major suport possible, atés que la Corporació ja va donar suport quasi de manera unànime al Marc Estratègic, “que era un acord teòric; i este Pla d'Acció Local és la concreció d'eixe marc”.

Gómez ha destacat que el Pla “parla bàsicament del model valencià de ciutat”. Tal com ha argumentat la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà, “en estos moments, hi ha moltes ciutats que estan en certa manera obsessionades amb mirar-se en l'espill d'altres ciutats; i si és cert que totes les ciutats ensenyen i compten coses, és veritat també que València aspira a tindre el seu propi model, el Model València”. “Un model que ja és una realitat –ha afegit Gómez- perquè no volem ser Silicon Valley ni Sidney, ni una altra Amsterdam, sinó que volem ser València, amb un model propi i un dels primers de tot l'Estat”.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE

El Blog de DuarteEl Blog de Duarte