26/09/2022
Monday, September 26, 2022

València celebra el Dia Mundial del Turisme amb activitats lúdiques i rutes per la ciutat

Emiliano García: “València, com a Capital Mundial del Turisme Intel·ligent, festeja que som un destí referent en sostenibilitat, digitalització i accessibilitat”

València celebrarà demà, com cada any, el Dia Mundial del Turisme amb activitats gratuïtes orientades tant a residents com turistes amb l'objectiu de sensibilitzar sobre la importància d'un turisme sostenible, que respecte l'autenticitat del territori i permeta conéixer més sobre la identitat i el caràcter local. Emiliano García, regidor de Turisme i Internacionalització de l'Ajuntament de València ha destacat que, “enguany, en què celebrem que València és Capital Europea de Turisme Intel·ligent, el Dia Mundial del Turisme és una data especialment important. València festeja que som un destí referent en sostenibilitat, digitalització i accessibilitat, i amb patrimoni que projecta els més de 2.000 anys d'història de la nostra ciutat. I demà és dia de projectar-ho a residents i turistes, de celebrar amb ells que el turisme de València és i serà font de riquesa i progrés per a tots i totes”.
Així, per a festejar aquest dia, Visit València ha planificat rutes turístiques per la ciutat. La primera d'elles, amb l'objectiu de compartir amb els valencians i valencianes que la ciutat és Capital Mundial del Disseny, recorrerà els punts més icònics del centre d'històric inclosos en el “Mapa de Disseny”. Durant la visita, una guia oficial detallarà aquelles característiques i particularitats de cadascun dels espais, i es destacarà la petjada que el disseny valencià ha deixat a la ciutat al llarg dels anys i que ens han permés ser reconeguts per la World Design Organisation.
La segona de les visites està orientada a conscienciar sobre la importància de l'accessibilitat en l'activitat turística i la necessitat d'eliminar barreres perquè qualsevol persona puga gaudir d'una experiència turística plena. Així, el grup recorrerà la ciutat en parella i amb l'acompanyament d'un guia oficial, però amb els ulls embenats per a així descobrir València a través de la resta dels sentits. Es posarà el focus en la història, art urbà, tradició, gastronomia, alhora que se sensibilitza sobre la diversitat funcional posant-se en el lloc d'una altra persona. Totes dues rutes poden reservar-se hui a través de l'APP València On fins a final d'existències.
La transformació digital de l'activitat turística, mitjançant la implantació de tecnologies immersives i intel·ligència artificial, és una altra de les apostes que està realitzant la ciutat de València i que els residents podran experimentar en el Dia Mundial del Turisme. Per això, durant aquesta setmana l'Oficina d'Atenció Turística de la Plaça de l'Ajuntament acollirà el projecte PHYGI, gràcies al qual es podrà gaudir d'una visita virtual per nombrosos espais icònics de la ciutat a través de la Realitat Virtual, una experiència que transporta a l'usuari a diversos llocs, i moment clau de l'agenda valenciana com poden ser les Falles, a través d'un viatge immersiu i realista.
Així mateix, al costat del Museu de Belles arts de València es proposa una experiència basada en la tecnologia 5G per a acostar la seua obra a qualsevol persona des de qualsevol ubicació. D'aquesta manera, es realitzaran dues visites virtuals immersives, en directe i guiades, una a les 11.00 i una altra a les 17.00, al Museu de Belles arts de València. La primera ruta se centrarà en l'exposició permanent del Museu, recorrent pintures del S. XVII. A la vesprada la visita se centrarà en la Col·lecció de Retaules. Totes dues visites permeten gaudir del vídeo 360é i en tres dimensions a través del canal de Youtube de Visit València.
Les activitats del Dia Mundial de Turisme aposten també per la implicació del turista, sensibilitzant sobre la importància del reciclatge i de la reducció del consum de plàstics. Així, per cada València Tourist Card que retorne un turista a l'Oficina d'Atenció Turística, rebran un obsequi i un paper de llavors. Gràcies a aquest paper, després de ser plantat en un test o directament en la terra, germinaran flors silvestres.
A més, com cada any, a partir de les 11 en la Plaça de l'Ajuntament es repartiran degustacions gratuïtes d'orxata (fins a fi d'existències). València ha sigut reconeguda, per segon any consecutiu, com la ciutat més saludable del món, entre altres motius, per la gastronomia autòctona. De fet, l'orxata és un producte molt saludable ja que, entre altres, no conté ni gluten ni lactosa, és baixa en sodi; rica en vitamines C i E, aporta minerals com el magnesi, el fòsfor, el calci, el ferro i el potassi.
Tota la informació relativa a les activitats del Dia Mundial del Turisme les pots trobar en: https://www.visitvalencia.com/agenda-valencia/dia-mundial-turismo-2022.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE

El Blog de DuarteEl Blog de Duarte