URBANISME
Wednesday, July 18, 2018

València comptarà amb 177 noves vivendes públiques de lloguer assequible

El Pla de Promoció de Vivenda (2018-2021) d’AUMSA preveu una inversió de més de 26 milions d'euros

El Pla de Promoció de Vivenda (2018-2021) d’AUMSA preveu 177 noves vivendes públiques en règim de lloguer en dos anys, que tindran un preu d’entre 4 a 5 euros per metre quadrat i s’ubicaran majoritàriament al centre històric i a la zona de les Moreres, junt al barri de Natzaret. També es construiran 70 noves vivendes a l’avinguda de Tarongers. Amb una inversió de 26.643.963,65 euros, la majoria de les actuacions es troben en fase de llicència d’obra o en fase de licitació d’obra i, a més, proporcionaran unes vivendes que s’avancen a la Directiva Europea d’Eficiència Energètica per a 2020 amb la incorporació de mesures per facilitar el consum quasi nul.

«Hem conformat un pla d’actuació a dos anys que pretén posar en el mercat del lloguer al voltant de 170 vivendes, part d’elles fruit d’actuacions ja en marxa i d’altres que posarem en marxa en els pròxims mesos», ha anunciat en roda de premsa el regidor de Desenvolupament Urbà Sostenible, Vicent Sarrià, qui ha presentat el pla junt amb el gerent d’AUMSA, José Antonio Martínez Roda. «També hem considerat que era important com a administració pública avançar-se en el compliment de la Directiva Europea d’Eficiència Energètica que pretén que a partir de 2020 tots els edificis de nova construcció tinguen consum quasi nul», ha subratllat el regidor.

Així, eixos nous edificis incorporaran els objectius que marca eixa directiva europea, que són: reduir la demanda energètica en tancaments i orientació; reduir el consum durant el rendiment de les instal·lacions incorporant sistemes eficients com ara l’aerotèrmia; implementar les energies renovables com ara la geotèrmia, plaques solars fotovoltaiques i plaques solars tèrmiques; millorar la gestió energètica mitjançant auditories i la introducció de monitoratge real de consum. Així mateix, tal com ha indicat Sarrià, els aparcaments dels edificis tindran punts de recàrrega per a cotxes elèctrics «per tal d’impulsar des de l’empresa municipal l’energia neta en les noves construccions» i s’avança també a esta obligatorietat europea que posa com a termini gener de 2021.

«Algunes d’estes actuacions, especialment de Ciutat Vella, s’arrosseguen des de fa anys per dificultats jurídiques, econòmiques i de tot tipus, però ara estem ja en condicions de posar-les en marxa», ha expressat el regidor Sarrià. «El programa és ampliable i proporcional al parc públic de vivenda de l’empresa municipal. És una contribució a intentar frenar la pujada dels preus del lloguer i, especialment, en aquelles famílies que més dificultats puguen tindre per abordar eixa pujada —ha continuat Sarrià—. És l’inici d’un camí que, conjuntament amb el que es puga fer des de l’Àrea de Vivenda de l’Ajuntament i al si de la Comissió Municipal de Vivenda, pot pal·liar eixa demanda de vivenda de lloguer».

Estes 177 noves vivendes s’incorporen al parc municipal d’AUMSA, que compta amb 469 vivendes en règim de lloguer i 112 de lloguer amb opció a compra. D’estes 581 vivendes ja disponibles –que s’han de diferenciar de les vivendes socials–, el 95 % es troba hui dia ocupat i les vivendes no ocupades és per qüestions tècniques. El preu de lloguer de les noves construccions es mantindrà entre 4 i 5 euros per metre quadrat, un xifra que es troba per sota del preu mitjà del lloguer al mercat, que en la ciutat de València ha experimentat una pujada d’un 20 % en l’últim any fins arribar als 7,5 euros per metre quadrat en l’últim trimestre de 2017, tal com s’ha indicat des d’AUMSA.

Les vivendes del centre històric estan ubicades a carrer de Soguers, 12 (quatre vivendes); Ripalda, 10 (tres vivendes i quatre places d’aparcament); Ripalda, 17 i 19 (nou vivendes, cinc places d’aparcament i set trasters); Fos, 7 i 9 (onze vivendes); Tapineria, 20 (tres vivendes i un local comercial), Tapineria, 22 (tres vivendes, un local comercial i dos places d’aparcament). A la zona de les Moreres, les vivendes es troben al carrer de l’Alqueria de Favero, 8 (onze vivendes, dos locals comercials, 21 places d’aparcament i onze trasters), Moreres (41 vivendes i un local comercial, de moment), i Barraques del Figuero (22 vivendes, un local comercial, 26 places d’aparcament i 22 trasters). A més, a l’avinguda dels Tarongers hi ha previstes 70 vivendes, un espai per a locals comercials de 605,41 m2 i 70 m2 tant per a places d’aparcament com per a trasters.
Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE

El Blog de DuarteEl Blog de Duarte