Friday, May 13, 2022

València continua liderant les afiliacions a la seguretat social en règim d'autònoms el mes d'abril

La proporció de persones autònomes de València, quant al total d'afiliacions, ocupa el primer lloc en relació amb les principals ciutats, amb un 13,9%

Segons les últimes dades facilitades per la Seguretat Social, la ciutat compta amb 57.480 afiliacions a la Seguretat Social en règim d'autònoms, les millors dades del mes d'abril dels últims 13 anys. La proporció de persones autònomes de València quant al total d'afiliacions ocupa el primer lloc en relació amb les principals ciutats, amb un 13,9%, superant a ciutats com Madrid, Sevilla, Barcelona, Màlaga o Alacant.

“Aquesta xifra ens reafirma com a ciutat emprenedora. En l'última dècada trobem una tendència ascendent en parlar d'autònoms i autònomes a la nostra ciutat. I sabem que les persones autònomes són un col·lectiu clau en el nostre teixit econòmic local”, ha destacat la tinenta d'alcalde de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació, Pilar Bernabé.

Quant al nombre d'afiliacions a la S. Social a la ciutat de València ha augmentat fins a les 414.640 a l'abril de 2022, una xifra rècord dels mesos d'abril des del 2010, que, a més, suposa un fort augment de 29.585 afiliacions respecte abril de 2021.

“Aquestes dades, juntament amb els d'atur i contractes registrats d'aquest mes d'abril, demostren que la recuperació econòmica s'està produint a València. El dinamisme del mercat de treball que s'ha donat en 2021 i el que portem de 2022 és més que notable i aquestes xifres són mostra de la bona evolució en situar-nos fins i tot en millors xifres d'ocupació de les registrades prèviament a la pandèmia”, ha puntualitzat Bernabé.

Pel que respecta a la comparativa amb altres ciutats, València registra una de les taxes de variació més alta de les principals ciutats espanyoles, Comunitat Valenciana i Espanya. Així doncs, en relació a les dades registrades a l'abril de 2021, València registra, amb un 7,7%, un dels majors increments d'afiliacions a la Seguretat Social, superant les xifres registrades per Madrid (5,9%) o Barcelona (5,8%), passant de 385.055 afiliacions a 414.640.

Atesa la comparativa amb altres ciutats, València torna a registrar una de les taxes de variació més altes de les principals ciutats espanyoles, Comunitat Valenciana i Espanya. Amb això, en relació a les dades registrades en l'abril de 2021, València registra, amb un 1,8%, un dels increments més significatius d'afiliacions d'autònoms a la Seguretat Social, mentre Madrid puja un 1,4% i Barcelona puja un 0,8%.
“La recuperació a València està anant més ràpid que en altres ciutats, gràcies a l'esforç conjunt de persones treballadores, empreses i administració”, ha remarcat la regidora.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE

El Blog de DuarteEl Blog de Duarte