Wednesday, November 23, 2022

València, entre les capitals amb menor pressió fiscal d'Espanya

Borja Sanjuán: “Les dades demostren que a València es paguen menys imposats que a Madrid i Barcelona i desmunten el mantra de la dreta”

La ciutat de València es troba entre les capitals espanyoles amb una menor contribució fiscal per habitant. Així es desprén de les dades de la liquidació dels Pressupostos de 2021 que han remés 47 capitals espanyoles al Ministeri d'Hisenda. Segons la xifres facilitades pels propis ajuntaments, València ocupa el lloc 31 quant a pressió fiscal amb una contribució absoluta per habitant de 585,9 euros, un apartat que suma els ingressos de l'Ajuntament per impostos directes com l'IBI, Circulació, Plusvàlua o IAE, indirectes com l’ICIO i les taxes, preus públics i altres ingressos, segons ha confirmat el regidor d'Hisenda, Borja Sanjuán.
“S'han publicat per part del Ministeri d'Hisenda les dades sobre pressió fiscal i no solament som una de les ciutats amb menor deute per habitants sinó que també som on els ciutadans i ciutadanes paguen menys imposats d'un total de 47 capitals de província”, ha manifestat el regidor d'Hisenda després de realitzar una anàlisi de les dades.
Sanjuán, a més, ha ressaltat que les xifres que ha publicat el Ministeri d'Hisenda certifica que els valencians i valencianes paguen menys imposats que els madrilenys o els barcelonins. “València ocupa el lloc 31 i, per exemple, un valencià o una valenciana, paga 300 euros menys que una persona que viu a Madrid o viu a Barcelona. Per tant, és radicalment fals el mantra que manté l'oposició que a València els impostos són alts. A València el que hi ha ara és una pressió fiscal moderada i una bona gestió, alguna cosa que no pot tolerar una dreta que va arruïnar aquesta ciutat”, ha manifestat.
La llista de capitals amb major pressió fiscal l'encapçala Barcelona amb una contribució total de 965 euros per habitant mentre que Madrid ocupa la segona posició, ja que trasllada a cadascun dels seus habitants una càrrega fiscal de 921 euros. Per darrere es troben Tarragona, Sant Sebastià, Girona, Toledo, Segòvia, Lleida, Granada i Ciudad Real. València apareix en el lloc 31.
Per impostos
Entre les grans capitals de més de 500.000 habitants, València se situa en quarta posició per darrere de Madrid, Barcelona i Saragossa. De fet, en l'anàlisi detallada per impostos, València sempre se situa per darrere de Madrid i Barcelona en contribució per habitant, tal com reflecteixen les dades facilitades pel Ministeri d'Hisenda.
Pel que fa a l'aportació mitjana de l'IBI (Impost de Béns immobles), València se situa en el lloc 21 de les capitals de província amb 290,19 euros per habitant enfront dels 445 de Madrid i els 439 de Barcelona. En l'impost sobre vehicles de tracció mecànica, València registra una contribució per habitant de 46,97 euros i ocupa el lloc número 35.
València, així mateix, és la gran capital que menys cobra per plusvàlues i per activitats econòmiques. És plusvàlues, per exemple, es van recaptar 42,86 euros per habitant enfront dels 155 de Madrid, 115 de Barcelona, 89 de Màlaga, 51,8 de Saragossa o 44,6 de Sevilla i en l'IAE, 33,7 euros per habitant enfront dels 65,9 de Sevilla, els 62,4 de Barcelona o els 39,6 de Madrid
Finalment, també en l’ICIO València va ingressar menys per habitant, convertint-se en la vint-i-sisena capital amb menor pressió fiscal amb una contribució mitjana de 18,98 euros enfront dels 30,8 de Madrid o els 22,7 de Barcelona.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE

El Blog de DuarteEl Blog de Duarte