Monday, May 11, 2020

VALÈNCIA INICIA DEMÀ LA RECOLLIDA DE 24 MOSTRES D’AIGUA EN DIVERSOS PUNTS I POBLES DE LA CIUTAT

Elisa Valía destaca que València siga pionera a implantar un sistema que permetrà anticipar un nou brot de COVID-19

La regidora de Cicle Integral de l'Aigua, Elisa Valía, ha informat que demà començarà en la recollida de mostres d'aigües residuals en 24 punts i pobles de la ciutat, en el marc de les accions de lluita contra la Covid-19. Es tracta d'una eina GoAnalitycs desenvolupada per Global Ominium i el CSIC que va ser presentada la setmana passada pel president de la Generalitat, Ximo Puig.

Valía ha ressaltat que en virtut d'aquest protocol, València serà pionera en la detecció de la Covid-19 en les aigües residuals gràcies a les mostres extretes de les xarxes de clavegueram. "Aquestes mostres permetran determinar els nivells d'infecció i fer un seguiment de l'evolució en els punts de la ciutat on es detecta", ha explicat en acabar la reunió que ha mantingut amb Global Omnium i Acciona per a organitzar aquests treballs.

Segons ha indicat, això "permetrà delimitar la ciutat per zones i anticipar-se a un possible nou brot perquè permet mesurar la concentració de genoma". "La recollida sistemàtica quan s'acumula aquesta concentració i anticipar-nos a un nou brot", ha subratllat i ha explicat que també permetria detectar a les persones asimptomàtiques". Per tant, ha precisat que aquesta eina permetrà entendre millor els patrons del virus forma *territorialitzada i reaccionar de manera ràpida per a atendre la ciutadania.

Ha explicat que aquest seguiment afavorirà la presa de decisions, fonamentalment, quant a la priorització i mobilització de recursos municipals. "Tenim ara mateix mobilitzats una gran quantitat de recursos municipals i aquesta eina permetrà reaccionar de manera ràpida i segura per a atendre la ciutadania, en coordinació amb la Generalitat valenciana", ha ressaltat.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE

El Blog de DuarteEl Blog de Duarte