Thursday, July 23, 2020

VALÈNCIA REFORÇA LES MESURES DE CONTROL SOBRE LA COVID-19 EN BENIMACLET, JESÚS-PATRAIX I LA SAÏDIA

Elisa Valía indica que “Benimàmet i Castellar redueixen la presència de restes de COVID-19 en les aigües residuals”

La regidora del Cicle Integral de l'Aigua, Elisa Valía, ha anunciat que l'Ajuntament de València, a través de la delegació de Protecció Ciutadana,continuarà la línia de treball de reforçar les mesures de control sobre el COVID en diferents zones de la ciutat. En concret, es tracta de Benimaclet-Mestalla,Jesús-Patraix així com la Saïdia i la zona confrontant de Campanar i Benicalap.

Elisa Valía ha explicat que a través de l'eina desenvolupada en colaboració amb Global Omnium i el CSIC, “cada setmana es prenen tres mostres en diferents zones de la ciutat per a analitzar l'evolució dels rastres”. D'esta manera, ha indicat que “si bé la setmana passada es va detectar un increment en Benimàmet i Castellar, les últimes mostres indiquen que ambdues pobles de València ja han reduït la presència de coronavirus en les aigües residuals”.

“Gràcies a esta eina l'Ajuntament de València pot anticipar-se a l'aparició de brots i actuar de manera preventiva en les zones on s'aprecie una tendència a l'alça”, ha assenyalat Valía, qui ha assegurat que “permet localitzar un focus ràpidament”. Segons ha explicat estes dades s'analitzen en la Comissió es Segiment municipal per a “prendre decisions de manera transversal, amb totes les àrees de govern”.

Elisa Valía ha assegurat que les dades que s'estan recollint “no són alarmants” i ha ressaltat que “permeten tindre una fotografia actualitzada en temps real sobre l'evolució del virus per a anticipar-se a l'aparició de brots”. “Hem d'estar alerta i actuar de manera preventiva en aquelles zones on detectem que la tendència a l'alça no remet”, ha puntualitzat.

A este respecte, el regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano, ha informat que es reforçarà tant la presència d’agents de la Policia Local como de Protecció Civil en Benimaclet-Mestalla,Jesús-Patraix així com la Saïdia i la zona confrontant de Campanar i Benicala per tal de “vigilar el compliment de les mesures de seguretat como son la distància social y l’ús de les mascaretes”.

Cano ha puntualitzat que els agents sancionaran si observen incompliments de les normes però ha posat l’accent en que la intenció de la Delegació de Protecció Ciutadana és “informar a la ciutadania perquè siga responsable i no baixe la guardia davant el virus”. “No podem relaxar-nos perquè com mostren el resultats la presència del virus es real i hem de mantindre totes les mesures de seguretat”, ha conclós Cano.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE

El Blog de DuarteEl Blog de Duarte